Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολικό «λίφτινγκ» στο πρώην Δημοτικό Α. Κορακιάνας που παραχωρήθηκε στο Πανεπιστήμιο

Αποκατάσταση
29 Ιουνίου 2023 / 14:28

Εσωτερικές και εξωτερικές παρεμβάσεις με χρωματισμούς, στεγανώσεις, επισκευές στέγης, θυρών και πατωμάτων, ανακατασκευή τουαλετών καθώς και ηλεκτρονικές εργασίες

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του πρώην Δημοτικού Σχολείου της Άνω Κορακιάνας είναι γεγονός. Η σχετική ανάθεση του έργου έγινε και άμεσα προχωρά η βελτίωση των κτιριακών υποδομών που θα αλλάξουν την εικόνα του σχολικού συγκροτήματος που παραχωρήθηκε από τον κεντρικό Δήμο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο για εκπαιδευτικές και συναφείς δράσεις του Ιδρύματος.

Ειδικότερα, θα γίνουν εσωτερικές και εξωτερικές παρεμβάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν χρωματισμούς, στεγανώσεις, επισκευές στέγης, θυρών και πατωμάτων, ανακατασκευή τουαλετών καθώς και ηλεκτρονικές εργασίες που θα καταστήσουν το κτήριο απολύτως λειτουργικό.

Σημειώνεται ότι στο κτήριο στεγαζόταν το Ειδικό Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο το οποίο είχε κριθεί ακατάλληλο για την φιλοξενία των παιδιών, λόγω παλαιότητας αλλά και ελλιπούς προσβασιμότητας. Το κτήριο έχει παραχωρηθεί προς χρήση, για 30 έτη, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο προκειμένου να εξυπηρετηθούν εκεί αποκλειστικά εκπαιδευτικές, επιστημονικές και πολιτιστικές δράσεις του Ιδρύματος.

Την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου καθώς με την συνεργασία αυτή, καλύπτονται κτιριακές ανάγκες του Ανώτατου Εκπαιδευτικού μας Ιδρύματος, ανακατασκευάζεται και αξιοποιείται μια σημαντική  σχολική υποδομή και δημιουργείται ένας νέος «πνεύμονας» ανάπτυξης και πολιτισμού που θα προσδώσει στην Άνω Κορακιάνα και την ευρύτερη περιοχή μεγαλύτερη υπεραξία και ζωντάνια.

ΦΩΤΟ@ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ