Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποτίμηση κυκλοφοριακών μέτρων στην Παλιά Πόλη

Κυκλοφοριακά μέτρα
21 Αυγούστου 2023 / 16:23

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι τα προσωρινά μέτρα έχουν λειτουργήσει προς την θετική κατεύθυνση

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση και να ενισχυθεί η συνολική εμπειρία μετακίνησης για κατοίκους και επισκέπτες, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι ενημερωτική σύσκεψη αποτίμησης των πρόσφατων μέτρων ήπιας κυκλοφορίας που εφαρμόζονται στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης της Κέρκυρας. Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι τα προσωρινά αυτά μέτρα έχουν λειτουργήσει προς την θετική κατεύθυνση, με αντίστοιχα αποτελέσματα.

Η ενημέρωση είχε ως στόχο να παράσχει μια διαφανή και λεπτομερή επισκόπηση των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και του θετικού αντίκτυπου που είχαν στη ροή της κυκλοφορίας και την αστική κινητικότητα. Η σύσκεψη αποτίμησης και ενημέρωσης έδωσε επίσης την ευκαιρία για ανοιχτό διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων κατά τον οποίο σημειώθηκαν προτάσεις για περαιτέρω βελτιώσεις που θα εξεταστούν σε μελλοντικές στρατηγικές διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου, τόνισε τη δέσμευσή της για μια πόλη με βιώσιμη αστική ανάπτυξη με στόχο την ευημερία των πολιτών. «είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρακολουθούμε τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασία μας με την Τροχαία και όλους τους φορείς για την διευκόλυνση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο Ιστορικό μας Κέντρο. Αυτά τα μέτρα αποτελούν απόδειξη της αφοσίωσής μας για τη δημιουργία μας πόλης  που είναι ταυτόχρονα αποτελεσματική, βιώσιμη και ασφαλής για όλους.

Η επιτυχία αυτών των μέτρων είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και όπου απαιτείται θα υπάρχουν βελτιώσεις. Ενθαρρύνουμε όλους τους κατοίκους να συμμετέχουν ενεργά στην υιοθέτηση υπεύθυνων συνηθειών μετακίνησης προς το μεγαλύτερο όφελος της πόλης, δήλωσε ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Βλαχόπουλος.

Το σύνολο των εκπροσώπων των φορέων, μεταξύ των οποίων οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης, επιχειρηματίες και επαγγελματίες, με διαφοροποίηση του Ενιαίου Τουριστικού Φορέα, επεσήμαναν ότι η εφαρμογή των μέτρων ήταν επιβεβλημένη, δεδομένης της τεράστιας αύξησης του αριθμού των οχημάτων που κινούνται στην πόλη.  Επίσης  τόνισαν ότι τα μέτρα αυτά διευκόλυνσης του κοινού με ήπια κυκλοφορία στο Ιστορικό Κέντρο είχαν θετικά αποτελέσματα.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό στην προεδρία της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου, συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Σκολαρίκης, ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Βλαχόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας κ. Ζερβόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Βούλγαρης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Αλέγρης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας κ.κ. Λάτσας και Κατέχης, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Τουριστικού Φορέα κ. Λιτσαρδόπουλος, ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Πάγκαλης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος και ο Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Κέρκυρας κ.κ. Ταρασίδου και Κουρσάρης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης κ.κ. Ολύμπιος και Πέτρου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαν Τζιάκομο κ. Μακρής καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας Μίμης Κατέχης, Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας και Πολιτικής Προστασίας και Καθημερινότητας Χάρης Γιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα ήπιας κυκλοφορίας στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης της Κέρκυρας που έχουν ως στόχο την άμβλυνση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και την δημιουργία ενός ομαλότερου και αποτελεσματικότερου συστήματος συγκοινωνιών εντός της πόλης, εφαρμόζονται από τις 8 το απόγευμα ως τις 12 το βράδυ και θα ισχύσουν ως τις 27 Αυγούστου.