Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μονοθεματική συνεδρίαση για τα κυκλοφοριακά μέτρα ζητούν οι παρατάξεις Τρεπεκλή, Καλούδη, Σαρλή

Κυκλοφοριακά μέτρα
27 Ιουλίου 2023 / 10:07
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επιστολή τους στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Δημήτρη Μεταλληνό, οι παρατάξεις Τρεπεκλή, Καλούδη και Σαρλή επισημαίνουν ότι η συνεδρίαση που έχει ορισθεί τη Δευτέρα 31 Ιουλίου πρέπει να είναι μονοθεματική, αποκλειστικά για τα έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα, όπως είχαν ζητήσει από 21 Ιουλίου: 

«Κύριε Πρόεδρε,

Την 21-7-2023 οι Παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  «Κέρκυρα Να ζείς –Επικεφ. Γιάννης Τρεπεκλής, Πρώτα η Κέρκυρα-Επικεφ. Γιώργος Καλούδης και Κερκυραική Αναγέννηση- Επικεφ. Χρύσανθος Σαρλής» σας ζητήσαμε να άμεσα κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 και ώρα 20.30 στον συνεδριακή αίθουσα της Συνόδου Κορυφής 1994 -ιδιοκτησίας Δήμου Κερκυραίων στη  Παλαιόπολη ή Μον Ρεπό με μόνον θέμα τη συζήτηση και λήψη απόφασης για ανάκληση της ανυπόστατης νομικά και πολιτικά απόφασης της Δημάρχου κ. Υδραίου η οποία αυθαίρετα και  παράνομα

- χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση,

- χωρίς εισήγηση Επιτροπής Ποιότητας ζωής

- χωρίς εισήγηση Επιτροπής Ποιότητας ζωής και κυρίως

 - χωρίς το θέμα να έχει εισαχθεί προς συζήτηση για λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο

ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επιβλαβείς για τους μόνιμους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Πόλης μας.

Την 25/7/2023 οι ίδιες παρατάξεις «ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ» «ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ» και «ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» κάνοντας χρήση των διατάξεων του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, κάλεσαν σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου για τη Παρασκευή 28/7/2023, προκειμένου να συζητηθεί αποκλειστικά το θέμα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αυθαίρετα η κ. Δήμαρχος εξήγγειλε. 

Στην θέση αυτή των τριών Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, προσχώρησαν με δημόσιες ανακοινώσεις και άλλες παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.

Ορίσατε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 27/7/2023 με μοναδικό θέμα «των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων».

Τα εξαγγελθέντα αυθαιρέτως αυτά μέτρα «ανεστάλησαν» από τη κ. Δήμαρχο λόγω των δύσκολων καταστάσεων που προέκυψαν στο νησί από τις πυρκαγιές.

Μεταθέσατε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Δευτέρα 31/7/2023.

Θεωρούμε ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023  και ώρα 20.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συνόδου Κορυφής στη  Παλαιόπολη ή Μον Ρεπό θα πραγματοποιηθεί τελικά η δις αναβληθείσα από υμάς συνεδρίαση, όπως εξαρχής είχε κληθεί από τις Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης με βάση  τον Κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού  Συμβουλίου και εσείς ο ίδιος προσκαλέσατε να πραγματοποιηθεί.

Κάθε άλλη πράξη που τυχόν επιχειρηθεί για αλλοίωση ή νόθευση της μονοθεματικής αυτής συνεδρίασης, υπερβαίνει την δημοκρατική τάξη, αποτελεί καταστρατήγηση των δημοκρατικών κανόνων της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν είναι ανεκτή.

 

Κέρκυρα 27 Ιουλίου 2023

 

ΟΙ   ΚΑΛΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

 

Κέρκυρα Να ζείς - Επικεφαλής Γιάννης Τρεπεκλής,                         

Πρώτα η Κέρκυρα - Επικεφαλής Γιώργος Καλούδης                       

Κερκυραική Αναγέννηση - Επικεφαλής Χρύσανθος Σαρλής»

                 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.