Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρία τελικά τα υποψήφια οικόπεδα για το Επιχειρηματικό Πάρκο Κέρκυρας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
07 Δεκεμβρίου 2022 / 09:04

Μια μόνο προσφορά υποβλήθηκε στην πρόσφατη πρόσκληση ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακόμη ένα ακίνητο τίθεται προς αξιολόγηση  για την εγκατάσταση του δρομολογούμενου  Επιχειρηματικού Πάρκου στην Κέρκυρα με τον τελικό αριθμό των υποψήφιων οικοπέδων να ανέρχονται πλέον στα τρία.  
 
Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στην πρόσκληση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  γ ια την εξασφάλιση γης προκειμένου να εγκατασταθεί σε αυτήν το Επιχειρηματικό Πάρκο Κέρκυρας έληξε στις 30 Νοεμβρίου. Όπως δήλωσε στην «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Σπύρος Ιωάννου και Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Κέρκυρας ΑΕ (ΕΑΝΕΠ), μέσω της διαδικασίας αυτής βρέθηκε και ένα τρίτο ακίνητο, το οποίο και θα εξεταστεί για την καταλληλότητά του.
 
Ο φάκελος του ακινήτου με τα πλήρη στοιχεία του δεν έχει ανοιχθεί, καθώς αναμένεται να εξεταστεί από τον τεχνικό σύμβουλο που θα προκύψει για  την επικαιροποίηση της αρχικής μελέτης με τίτλο «Τεχνικοοικονομική Μελέτη Βιωσιμότητας & Σύστασης Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Κέρκυρας».
 
Ωστόσο  ο σχετικός διαγωνισμός που έληξε στις 23 Νοεμβρίου απέβη άγονος, καθώς οι υποβληθείσες προσφορές, δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις επιλογής. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΑΝΕΠ Κέρκυρας ΑΕ προχώρησε χθες σε επανάληψης της διαδικασίας πρόσκλησης υποβολής προσφορών με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου.
 
Όπως διευκρίνισε ο κ. Ιωάννου αν και αυτή τη φορά υπάρξει το ίδιο αποτέλεσμα, το έργο για την επικαιροποίηση της μελέτης θα γίνει με απευθείας ανάθεση. Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Η Περιφέρεια θα πρέπει να υποβάλλει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ολοκληρωμένο φάκελο,  προκειμένου να διεκδικήσει τους απαιτούμενους πόρους για την υλοποίηση του φιλόδοξου project που ξεκίνησε από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή το 2017 με πρωτοβουλία του αείμνηστου Αντιπεριφερειάρχη Σάκη Τσούκα.

Τα ακίνητα

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή είχαν βρεθεί δυο οικοπεδικοί χώροι για την δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου. Ο ένας 130 στρεμμάτων στις Αλυκές  και ο άλλος 160-170 στρεμμάτων στην περιοχή Ακροκέφαλος – Τεμπλόνι – Πουλάδες. Η καταλληλότητα πάντως και των τριών υποψήφιων οικοπέδων, θα εξεταστεί από τον τεχνικό σύμβουλο που θα προσλάβει η ΕΑΝΕΠ Κέρκυρας ΑΕ , γι’ αυτόν τον σκοπό.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ