Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραιτείται ο Σπύρος Ιωάννου από Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας - Περιβάλλοντος

Σπύρος Ιωάννου
23 Αυγούστου 2023 / 14:30

«Αυτόν τον τρόπο διοίκησης δεν μπορώ να τον παρακολουθήσω και να τον αποδεχθώ»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεύτερη συνεχόμενη παραίτηση γνωστοποιείται σήμερα, αυτήν την φορά από τον Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας - Περιβάλλοντος Σπύρο Ιωάννου. Υπενθυμίζεται ότι χθες παραιτήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κώστας Καποδίστριας.

Ο Σπύρος Ιωάννου, ανήκει στην παράταξη του Σπύρου Σπύρου η οποία συμπορεύθηκε με την παράταξη Κράτσα. Αναφερόμενος στον λόγο της παραίτησής του, ο Σπύρος Ιωάννου επισημαίνει τη δυσαρέσκειά του για τη συνεργασία με την Περιφερειάρχη και τη διαφωνία του με αυτόν τον τρόπο διοίκησης.

Αναλυτικά η επιστολή 

Κα Περιφερειάρχα,
Με την παρούσα επιστολή μου, σας γνωρίζω την απόφασή μου να παραιτηθώ από σήμερα, από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας, καθήκοντα τα οποία ανέλαβα κατόπιν συμφωνίας συνεργασίας της περιφερειακής παράταξης  με την επωνυμία «ΙΟΝΙΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» στην οποία ανήκω και την δική σας περιφερειακή παράταξη με την επωνυμία «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΘΕ ΝΗΣΙ ΨΗΛΑ», μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα για εσάς του δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαίου 2019, στην οποία είχατε την στήριξη του συνδυασμού μας.

Όλο αυτό το διάστημα, άσκησα τα καθήκοντά μου, από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη του θεματικού πεδίου που ανωτέρω αναφέρω, με τη σύμφωνη γνώμη των μελών του συνδυασμού που ανήκω, συνεχώς και με συνέπεια, στηρίζοντας, όπως και η παράταξή μου έκανε, την συντριπτική πλειοψηφία των εισηγήσεών σας, με θετική ψήφο, ασκώντας, όταν οι περιστάσεις απαίτησαν, κριτική με παραγωγικό τρόπο, καταθέτοντας την άποψή μας, αιτιολογημένα και με επιχειρήματα, σε κάποιες των περιπτώσεων,  που κρίναμε ότι έπρεπε να διαφοροποιηθούμε, πλην όμως αυτό δεν εκτιμήθηκε αναλόγως και με προσήκοντα τρόπο, αφού δεν αισθάνθηκα τελικά, ούτε εγώ, αλλά ούτε και τα λοιπά μέλη του συνδυασμού μας, ότι συμμετείχαμε με ουσιαστικό τρόπο στην διαμόρφωση της πολιτικής που άσκησε η περιφερειακή αρχή.

Η σημερινή μου απόφαση, δεν είναι αποτέλεσμα στιγμιαίας και εν θερμώ επιλογής, αλλά απότοκο του τρόπου συνεργασίας που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, που δεν κυμάνθηκε στα επιθυμητά για εμένα επίπεδα, δηλαδή της συμμετοχής για την συνδιαμόρφωση του σχεδιασμού και του προγραμματισμού, για την υλοποίηση δράσεων και έργων σε όλα τα επίπεδα και για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειάς μας, περιοριζόμενος αποκλειστικά και μόνο στα ζητήματα του θεματικού πεδίου που υπηρετούσα. 

Τον προβληματισμό μου αυτό, πολλές φορές κατά το παρελθόν έθεσα προφορικά, όσες φορές μου δόθηκε η ευκαιρία, προσπαθούσα δε, να αποκτήσω επαφή και συμμετοχή με προτάσεις που ενίοτε κατέθετα στα πλαίσια των συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής, οι οποίες βεβαίως και ουδέποτε υιοθετήθηκαν.

Αυτός ο τρόπος διοίκησης, απέχει μακράν του τρόπου με τον οποίο άσκησα εγώ προσωπικά διοίκηση, από θέσεις ευθύνης που στο παρελθόν κατείχα, τόσο σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, όσο και στην κεντρική Κρατική Διοίκηση, τον οποίο δεν μπορώ να παρακολουθήσω και να αποδεχθώ. 

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να διευκρινίσω, ότι από τα καθήκοντα του θεματικού πεδίου που υπηρετούσα από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη, παραιτούμαι σήμερα και όχι σε προγενέστερο χρόνο, καθόσον (όπως πολύ καλά γνωρίζετε) έπρεπε να τακτοποιηθούν εκκρεμότητες και να ολοκληρωθούν διαδικασίες, σημαντικών ζητημάτων και θεμάτων που εξελίσσονται στο θεματικό πεδίο που υπηρετώ, όπως έκρινα ότι μου επέβαλε το αίσθημα ευθύνης που με διακατέχει, από την εμπιστοσύνη που επέδειξαν οι συμπολίτες μου στο πρόσωπό μου, με την τιμητική ψήφο της εκλογής μου και την εντολή που μου δόθηκε, να υπηρετήσω τα συμφέροντα των συμπολιτών μου, όχι μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας στην οποία εκλέχθηκα, αλλά και εν γένει στην Περιφέρειά μας εν συνόλω.

Αφήνοντας πλέον την θέση του Αντιπεριφερειάρχη και τις αρμοδιότητες του θεματικού πεδίου που υπηρέτησα το διάστημα αυτό, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου το διάστημα αυτό, υπηρεσιακούς παράγοντες και μη, που υπό αντίξοες συνθήκες τις περισσότερες φορές, λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης των Υπηρεσιών της ΠΙΝ, καταφέραμε να παραχθεί σημαντικό έργο για τη συνέχεια της Διοίκησης της Περιφέρειάς μας και με σημείο αναφοράς, όλες τις περιφερειακές μας Ενότητες.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά, για την αποδοχή της πρότασης και την ανάθεση αυτής της αρμοδιότητας στο πρόσωπό μου, ευχόμενος ταυτόχρονα καλή συνέχεια, στον πολιτικό και κοινωνικό σας βίο.
                                                               Με εκτίμηση
                                                          Σπύρος Δ. Ιωάννου
                                          Περιφερειακός σύμβουλος της Π.Ε. Κέρκυρας