Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσταση ενιαίου και αυτοτελούς υδατικού διαμερίσματος Ιονίων Νήσων (video)

Σπύρος Ιωάννου
18 Αυγούστου 2023 / 14:00
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σπύρο Ιωάννου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την σύσταση ενιαίου και αυτοτελούς υδατικού διαμερίσματος Ιονίων Νήσων ανακοίνωσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σπύρος Ιωάννου.

Πρόκειται για ένα αίτημα της Περιφέρειας από δεκαετίες και συγκεκριμένα από 2010, το οποίο ωστόσο είχε παγώσει «σκοντάφτοντας» πάνω στην άρνηση υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων.

Οπως εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης, μέχρι σήμερα, κάθε νησί της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ανήκε σε αποσπασμένα υδατικά διαμερίσματα των όμορων ηπειρωτικών περιοχών, τα οποία ωστόσο δεν είχαν κοινές ιδιαιτερότητες άρα ούτε κοινές ανάγκες (πχ. υφαλμυρότητες, κακή ποιότητα υδάτων).

Για αυτούς τους λόγους, επεσήμανε ότι το αυτοτελές υδατικό διαμέρισμα είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό και τη διαχείριση ζητημάτων σχετικών με την ποιότητα και την ποσότητα του νερού αλλά και για την αντιμετώπιση πλημμυρικών κινδύνων.

Παρών στην ενημέρωση ήταν και ο Διευθυντής Υδάτων της Αποκαντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου Μιχαήλ Λαγκαδάς, σημαντικός και κύριος αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας.  

 

 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.