Παρουσιάστηκε στην Κέρκυρα το νέο βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη «Το άλλο Τώρα»

Παρουσιάστηκε στην Κέρκυρα το νέο βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη «Το άλλο Τώρα»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη "Το άλλο Τώρα", το οποίο παρουσιάστηκε στη γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.

31
Μαρτίου / 2022

Την κεντρική παρουσίαση είχε αναλάβει ο οικονομολόγος - διεθνολόγος Κώστας Βέργος, ο οποίος δεν κατάφερε να παραστεί λόγω ασθενείας και την παρουσίαση τελικά ανέλαβε ο ιατρός νευρολόγος Κώστας Σπίγγος, ενώ στο συντονισμό της συζήτησης ήταν η δημοσιογράφος Μαρίνα Μοσχάτ.Ο συγγραφέας εξήγησε ότι το βιβλίο είναι ουσιαστικά ένας διάλογος με τον εαυτό του, ο οποίος πήρε τη μορφή μυθιστορήματος, όπου οι ήρωες συζητούν -και διαφωνούν- μεταξύ τους. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο Κώστας Σπίγγος, το βιβλίο έχει τριπλή υπόσταση: τη λογοτεχνική, την οικονομική και την πολιτική. Πρόσθεσε δε, ότι έχει τη σημασία του ότι γράφεται από εν ενεργεία πολιτικό, ο οποίος μπορεί να κάνει προτάσεις και διεκδικήσεις στην πράξη.  

«Ο καπιταλισμός έχει πια ηττηθεί από τον εαυτό του και η Αριστερά ακόμα νομίζει ότι παλεύει με τον καπιταλισμό» επεσήμανε χαρακτηριστικά  ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε μια αποστροφή του λόγου του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με το κοινό, η οποία συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 πρόσθεσε ότι ήδη επεξεργάζεται το βιβλίο με βρετανίδα σεναριογράφο με στόχο τη δημιουργία μίνι σειράς.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε την Τετάρτη στο νησί, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη ΒΔ Ελλάδα. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ