Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ασφαλή στέγη αναζητά το Προξενείο, που χτυπήθηκε στη Μαριούπολη

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ
06 Μαρτίου 2022 / 15:07
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΑΘΗΝΑ. Ότι χτυπήθηκε το ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη επιβεβαιώθηκε εμμέσως από την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπεξ,  ο Νίκος Δένδιας είχε σήμερα (ΚΥριακή 6/3) τηλεφωνική συνομιλία με ΓΓ ΟΑΣΕ Helga Maria Schmid αναφορικά με τη στέγαση του Γενικού Προξενείου στη Μαριούπολη στο κτίριο του ΟΑΣΕ και τον συντονισμό για την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων από την πόλη.
 
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι το κτίριο του Γενικού προξενείου της Ελλάδας στη Μαριούπολη χτυπήθηκε, ωστόσο ο Έλληνας πρόξενος είναι ασφαλής και βρίσκεται στο καταφύγιο. Από εκεί ο ίδιος επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές μέσω δορυφορικού τηλεφώνου, γνωστοποιώντας πως είναι καλά στην υγεία του. Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, χρονικό διάστημα ισχύος της κατάπαυσης του πυρός ώστε νααπομακρυνθούν από την πόλη, οι άμαχοι.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.