Τρίτη 07.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με πολωνικές αεροπορικές ενισχύσεις απόπειρα ελέγχου του ουκρανικού εναέριου χώρου

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ
08 Μαρτίου 2022 / 22:17
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

O στρατιωτικός αποκλεισμός του εναέριου χώρου της Ουκρανίας είναι η μόνιμη επωδός κάθε ομιλίας του προέδρου Ζελένσκι, έκκληση προς τους Δυτικούς. Υπενθυμίζεται πως η ρωσική ηγεσία όλες τις προηγούμενες μέρες χαρακτήριζε εμπλοκή στις πολεμικές επιχειρήσεις μια τέτοια προοπτική. Φαίνεται ότι η υπόθεση κλιμακώνεται.

KIEBO (ΤΗΕ ΚΥΙV INDEPEDENT). Η Πολωνία θα προμηθεύσει στις ΗΠΑ πολεμικά αεροσκάφη MIG-29. Τα αεροπλάνα θα συγκεντρωθούν στην αεροπορική βάση Ramstein των ΗΠΑ στη Γερμανία. Η Πολωνία κάλεσε επίσης άλλα μέλη του ΝΑΤΟ να προσφέρουν τα δικά τους MIG-29 στην ουκρανική αεράμυνα. Η κίνηση είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των ρωσικών αεροπλάνω στον αέρα της Ουκρανίας. 
 
Άλλωστε ο στρατιωτικός αποκλεισμός του εναέριου χώρου της Ουκρανίας είναι η μόνιμη επωδός κάθε ομιλίας του προέδρου Ζελένσκι, έκκληση προς τους Δυτικούς. Υπενθυμίζεται πως η ρωσική ηγεσία όλες τις προηγούμενες μέρες χαρακτήριζε εμπλοκή στις πολεμικές επιχειρήσεις μια τέτοια προοπτική. Φαίνεται ότι η υπόθεση κλιμακώνεται.
 
Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky εκφώνησε μια ομιλία, μέσω live streaming, στη Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ζήτησε να αυξηθούν οι δυτικές κυρώσεις. 
 
Ζήτησε επίσης, για μια ακόμα φορά από τους βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου να διασφαλίσουν ότι ο «ουκρανικός ουρανός είναι ασφαλής», επαναφέροντας την έκκληση της Ουκρανίας για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.