Τρίτη 07.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι συνομιλίες συνεχίζονται, όπως και ο πόλεμος

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ
27 Μαρτίου 2022 / 19:54
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

KIEBO. Ο επόμενος γύρος συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία στις 28-30 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο ΤΑΣΣ, ένας ακόμη γύρος συνομιλιών θα διεξαχθεί στις 29-30 Μαρτίου. Αυτό δήλωσε την Κυριακή ο βοηθός του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, ο οποίος ηγείται της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι η  Ουκρανία ήταν έτοιμη να δεχτεί τέσσερα από τα έξι αιτήματα της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και της αναγνώρισης των ρωσικών ως δεύτερης κρατικής γλώσσας.
 
Σε απάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα είπε ότι δεν υπήρξε συναίνεση με τη Ρωσία στα τέσσερα σημεία των συνομιλιών που ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.
 
Σύμφωνα με την Kyiv Independent, πό την αρχή του πολέμου, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν τους στόχους της λεγόμενης «ειδικής τους επιχείρησης». Συγκεκριμένα, η αναγνώριση της Κριμαίας και του Ντονμπάς, η Ρωσία - το δεύτερο κράτος, το αδέσμευτο καθεστώς, η λεγόμενη «απαζιζοποίηση» και η «αποστρατιωτικοποίηση».
Κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις της Ουκρανίας, οι πολίτες της Ουκρανίας δεν είναι έτοιμοι να κάνουν παραχωρήσεις στους κατακτητές και δεν αναγνωρίζουν την κατοχή της Κριμαίας και του Ντονμπάς.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.