Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι να περιμένουμε από την συνάντηση Λαβρόφ - Κουλέμπα, την Πέμπτη στην Αττάλεια

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ
09 Μαρτίου 2022 / 22:12
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΜΟΣΧΑ. Σύμφωνα με ανάρτηση του Πρακτορείου ΤΑΣΣ, ίσως και να είναι η αρχή της διαπραγματευτικής διαδικασίας [μεταξύ Μόσχας και Κιέβου] παρά το τέλος της.

Ο Πρόεδρος Zelensky είπε πρόσφατα ότι η Ουκρανία μπορεί να εγκαταλείψει την ιδέα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, και να επιδιώξει ένα ουδέτερο καθεστώς. 
 
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τις δηλώσεις τη Δευτέρα του εκπροσώπου Τύπου του Κρεμλίνου, Ντ. Πεσκόφ και τις τελευταίες εξηγήσεις του για τη στάση της Ρωσίας - δεν έγινε καμία αναφορά στο αίτημα για αποναζισμό. 
 
Όσον αφορά την παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη συνάντηση Λαβρόφ-Κουλέμπα, ο ο γενικός διευθυντής του Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας, Αντρέι Κορτούνοφ, είπε ότι είχε μεγάλες αμφιβολίες για την δυνατότητα της Άγκυρας να επηρεάσει τις συνομιλίες σε σημαντικό βαθμό.
 
Λαβρόφ και Κουλέμπα έχει προγραμματιστεί να συναντηθούν στο περιθώριο του διπλωματικού φόρουμ στην Αττάλεια στις 10 Μαρτίου. Θα λάβει μέρος και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η επικείμενη συνάντηση θα είναι πολύ σημαντική για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.