Τρίτη 07.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Κρύωσε» ο Ζελένσκι από την διστακτικότητα του ΝΑΤΟ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ
08 Μαρτίου 2022 / 17:42
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Από την συνέντευξη του προέδρου της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι στο ABC News.

Ζελένσκι: «Είμαι έτοιμος για διάλογο, αλλά όχι για παράδοση». Σε συνέντευξή του στο ABC News, ο πρόεδρος Ζελένσκι είπε επίσης ότι τώρα δεν νιώθει και τόσο ζεστός απέναντι στο ΝΑΤΟ, αφού συνειδητοποίησε ότι η συμμαχία δεν θέλει να δεχτεί την Ουκρανία και φοβάται την αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Το Πρακτορείο ΤΑΣΣ παρουσίασε την είδηση με την ίδια λιτότητα στις διατυπώσεις

Σχολιάζοντας τους όρους κατάπαυσης του πυρός που παρουσίασαν τη Δευτέρα οι Ρώσοι, "Αυτό είναι άλλο ένα τελεσίγραφο και δεν είμαστε προετοιμασμένοι για τελεσίγραφα. Αλλά έχουμε την πιθανή λύση λύσης για τα βασικά σημεία", είπε ο Ζελένσκι απαντώντας σε ερώτηση εάν το Κίεβο συνεχίζει να απορρίπτει τα αιτήματα της Μόσχας - αναγνώριση της Κριμαίας, του DPR και του LPR, καθώς και την άρνηση της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Εστιάζοντας στο ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο το Κίεβο να αναγνωρίσει την Κριμαία ως μέρος της Ρωσίας και την ανεξαρτησία δύο αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών, ο Ζελένσκι επεσήμανε ότι «είναι κάτι πιο δύσκολο από την απλή αναγνώριση».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.