Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα για την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος βρέθηκε ο Νίκος Δένδιας

ΔΕΝΔΙΑΣ
12 Δεκεμβρίου 2023 / 13:52
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο υπουργός παραβρέθηκε στην αρχιερατική λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κέρκυρα βρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας την ημέρα της εορτής του πολιούχου Αγίου του νησιού Αγ. Σπυρίδωνα, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό.

Ο υπουργός παραβρέθηκε στην αρχιερατική λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριου.

Ακολούθως, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στο κτίριο της Παλαιάς Φιλαρμονικής οπου παρακολούθησε τη συναυλία για την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Με ιδιαίτερο σεβασμό και θρησκευτική ευλάβεια εορτάζουμε σήμερα τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, εδώ πού βρίσκεται το σκήνωμά του, στην Κέρκυρα.

Στέλνω τις πιο θερμές και από καρδιάς ευχές μου σε όλους τους κατοίκους του νησιού, σε όλους τους κατοίκους των Διαπόντιων Νησιών και των Παξών και πιο ιδιαίτερα σε αυτές και αυτούς που σήμερα γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή.

Όλοι μας στην Κέρκυρα έχουμε μία Σπυριδούλα ή έναν Σπύρο στο σπίτι μας .

Κυρίες και κύριοι, στην εποχή που ζούμε οι προκλήσεις της ασφάλειας εξελίσσονται, όμως η πατρίδα μας, η Ελλάδα, έχει μία διακριτή και δυναμική παρουσία στη διεθνή σκηνή και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας και έχει αναδειχθεί σε πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας. Αυτό  άλλωστε επιβάλλει και το καθήκον μας απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και το εθνικό μας συμφέρον.

Μάλιστα, θέλω να κάνω μία ιδιαίτερη αναφορά στα Διαπόντια Νησιά μας – ένα στο οποίο υπάρχει στρατιωτικό μας φυλάκιο το επισκέφτηκα εδώ και λίγες μέρες γιατί έχουν ιδιαίτερη γεωπολιτική βαρύτητα. Η μεγάλη σημασία τους αναδείχθηκε με τη Συμφωνία για την επέκταση της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, μεταξύ της χώρας μας και της Ιταλίας, την οποία είχα την τιμή να υπογράψω.

Καταλήγοντας, σήμερα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα, θέλω να πω ότι για μας τους Έλληνες απαιτείται συστράτευση, εθνική ενότητα και ομοψυχία. Απαιτείται να συνεργαστούμε όλοι μαζί για ένα κοινό ασφαλές μέλλον, ένα μέλλον ανάπτυξης και ευημερίας. Να εμπνευστούμε από τις αρετές πού στην επίγεια ζωή του εξέφρασε ο Άγιος Σπυρίδων, τη μνήμη του οποίου γιορτάζουμε σήμερα.

Χρόνια πολλά και καλά σε όλους».

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, Κέρκυρας,Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος, απένειμε το Ανώτατο Διακριτικό της Μητροπόλεως  στον Νίκο Δένδια, για την προσφορά του στην εκκλησία και στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας. 

Στον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Κόμματος Νίκη Δημήτρης Νατσιός, οι Βουλευτές Στέφανος Γκίκας, Αλέξανδρος – Χρήστος ΑυλωνίτηςΔημήτρης Μπιάγκης και Ανδρέας Βορύλλας, η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος.

Από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων παρέστησαν ο Διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Γεώργιος Παππάς, ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Κέρκυρας Πλωτάρχης Παπαχρήστος Γιώργος ΠΝ και άλλα στελέχη. 

Παρέστησαν ακόμα ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Ιονίων Νήσων της ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγος Γεώργιος Βασιλείου, ο Λιμενάρχης Κέρκυρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ Σχοινάς Αναστάσιος,  ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κέρκυρας Πύραρχος Νεκτάριος Θεοδωράκος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. 

 

ΦΩΤΟ@ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.