Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Γ. Καρύδης ζητά να έρθει στο Δημ. Συμβούλιο η μείωση χώρων στάθμευσης

Κολωνάκια
10 Φεβρουαρίου 2022 / 16:08

Η επιστολή του επικεφαλής της «Κερκυραϊκής Συμμαχίας» προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Δημήτρη Μεταλληνό:

Σας ζητώ στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συμπεριλάβετε στην Ημερήσια Διάταξη το θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τη μείωση των χώρων στάθμευσης στην πόλη της Κέρκυρας».
 
Η εισήγηση του Γιώργου Καρύδη 

Αντί η Δημοτική Αρχή να ευρίσκει χώρους στάθμευσης, μειώνει τους υπάρχοντες. 

Οι Κερκυραίες και οι Κερκυραίοι έχουν γίνει πρόσφατα μάρτυρες μείωσης των χώρων στάθμευσης σε αρκετά σημεία της πόλης της Κέρκυρας, όπως οι οδοί Στεφάνου Παδοβά και Σταματίου Δεσύλλα. Εκεί ήδη έχουν τοποθετηθεί σκληρά πλαστικά κολωνάκια, που περιορίζουν τις θέσεις στάθμευσης τόσο των μονίμων κατοίκων της παλιάς πόλης όσο και των επαγγελματιών αλλά και των επισκεπτών της πόλης.

Σύμφωνα δε με ανακοίνωση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ν. Καλόγερου θα τοποθετηθούν κολωνάκια και στις οδούς  Δονάτου Δημουλίτσα, Σχολεμβούργου  αλλά και στη περιοχή του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου, λόγω, όπως αναφέρεται, της άναρχης στάθμευσης.

Έτσι μετά το κλείσιμο του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στη Λαϊκή Αγορά και τις απαγορεύσεις στάθμευσης στο Παλιό Λιμάνι, μειώνονται έτι περαιτέρω οι δυνατότητες προσωρινής στάθμευσης.

Προφανώς δεν είναι λύση η μείωση των υπαρχουσών θέσεων στάθμευσης  όταν η κίνηση,  οι υπηρεσιακές, επαγγελματικές, εμπορικές και κοινωνικές δραστηριότητες στο κέντρο της πόλης  είναι δεδομένες τη δε τουριστική περίοδο πολλαπλασιάζονται.

Η κοινή εμπειρία και λογική θα οδηγούσαν στη  λήψη μέτρων με περιορισμούς στους χώρους στάθμευσης στην πόλη, αφού  προηγουμένως δημιουργηθούν περιφερειακοί ή και υπόγειοι χώροι στάθμευσης στην περιοχή της πόλης.

Οι παραπάνω μεμονωμένες ενέργειες γίνονται χωρίς να έχει προηγηθεί κοινωνικός διάλογος ούτε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, παρότι σε σχετική συζήτηση είχε επισημανθεί  να μην υπάρξουν παρεμβάσεις  πριν από την ολοκλήρωση του ΣΒΑΚ (Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας).

Θεωρούμε πως οποιαδήποτε παρέμβαση απαγόρευσης στάθμευσης στους δρόμους της πόλης της Κέρκυρας πρέπει να σταματήσει άμεσα και να λάβει χώρα σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης.
 
Κέρκυρα 8 Φεβρουαρίου 2022 
                                                                                  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
                                                                                 Δημοτικός Σύμβουλος
                                                                           Επικεφαλής της Παράταξης
                                                                            ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ