Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιώργος Καρύδης: «Αρνητικό για την αυτοδιοίκηση το εκλογικό αποτέλεσμα» (video)

Γιώργος Καρύδης
08 Οκτωβρίου 2023 / 23:36

Η πρώτη δήλωση του επικεφάλης της Κερκυραϊκής Συμμαχίας, το βράδυ των αποτελεσμάτων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην έλλειψη υποψηφίων από τουλάχιστον 15 Δημοτικές Ενότητες αλλά και τη συγκρότηση ψηφοδελτίου ένα μήνα μόλις πριν την καταθεση των υποψηφιοτήτων απέδωσε ο επικεφαλής της Κερκυραϊκής Συμμαχίας Γιώργος Καρύδης την χαμηλή επίδοση που τον έφερε στην τελευταία θέση μεταξύ των πέντε υποψηφίων παρατάξεων για τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.

«Στοχεύσαμε να υπάρξει μια προοδευτική στροφή στην αυτοδιοίκηση, να αναδειχθούν τα πραγματικά προβλήματά της και να γίνει συζήτηση για τηνε πίλυσή τους με βάση αρχές, αξίες και προγραμματικές θέσεις.

Εμείς δεν μπορούμε να κρύψουμε πως δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το ποσοστό που λάβαμε ως παράταξη που έχει ως κύριες βασικές της στοχεύσεις τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των δημοτικών αγθών και υπηρεσιών, όπως η ύδρευση, η διαχείριση των απορριμμάτων, η βελτίωση της καθημερινότητας.

Θεωρούμε πως το σημερινό αποτέλεσμα είνια αρνητικό για την αυτοδιοίκηση, τη αποκέντρωση και τη δημοκρατία. Η κυρίαρχη επιλογή στο δήμο μας δύο παρατάξεων από τον χώρο της δεξιάς σε συνδυασμό με την νεοφιλεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ που θα επιβάλλει τις επιλογής της στην αυτοδιοίκηση είναι μια εξέλιξη που θεωρούμε πως θα βλάψει τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοηφίας στον Δήμο μας».

Θα εξακολουθήσουμε να είμαστε παρόντες για να προωθήσουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε τις πολιτικές και προγταμματικές μας θέσεις».