Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πυρά Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΑ Κέρκυρας για τις δηλώσεις Fraport περί δημιουργίας πάρκινγκ στο αεροδρόμιο

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
24 Μαΐου 2024 / 15:42
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί, καθώς συμπεριλαμβάνονταν στα άμεσα έργα που θα γινόταν στην πρώτη τριετία, από την υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης το 2017, επισημαίνει

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κεραυνούς εξαπολύει κατά της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΑ Κέρκυρας. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Fraport Σάββα Καραγιάννη προς τα τοπικά ΜΜΕ, αναφορικά με τη λειτουργία πάρκινγκ στο αεροδρόμιο για τις ανάγκες επισκεπτών και εργαζομένων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης που υπάρχει.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί, καθώς συμπεριλαμβάνονταν στα άμεσα έργα που θα γινόταν στην πρώτη τριετία, από την υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης το 2017, ενώ έχουν παρέλθει κι άλλα τέσσερα χρόνια από το ορόσημο του 2020.

 

Ειδικότερα στην ανάρτησή του ο Σύλλογος επισημαίνει:  

Στον σημερινό τοπικό τύπο, αναφέρεται ότι εκπρόσωπος της Fraport, δήλωσε με υπερηφάνεια ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία του πάρκινγκ για να δώσει «ανάσα» στο μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης των αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο.

Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε τα εξής :

Η Fraport ανέλαβε την εκμετάλλευση του αεροδρομίου από τις 11-4-2017, είναι δηλαδή στον 8ο χρόνο που εισπράττει τα εκατομμύρια των εσόδων από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Στις 2 Μαΐου 2017 στο Stakeholder's meeting που η εταιρεία είχε διοργανώσει στο νησί μας προσκαλώντας τους φορείς του τουρισμού, είχε παρουσιάσει τα έργα που θα έκανε, με τα εκατομμύρια που θα «έριχνε», ως μέρος της σύμβασης. Ανάμεσα στα "imminent works", δηλαδή στα άμεσα έργα που θα γινόταν στην πρώτη τριετία, ήταν και η ανάπλαση του landside, της περιοχής δηλαδή του πάρκινγκ αυτοκινήτων και λεωφορείων.

Εκεί παρουσιάστηκε και η διαφάνεια που βλέπουμε.... Μόνο, που στα 7 χρόνια που πέρασαν, οι φορείς του τουρισμού, οι οποίοι ήταν παρόντες σε εκείνη την παρουσίαση, μάλλον το ξέχασαν έχοντας στη μνήμη τους μόνο τα ωραία τυροπιτάκια που τους σέρβιραν τότε.. Για να φρεσκάρουμε λοιπόν τη μνήμη τους, θυμίζουμε λοιπόν το συγκεκριμένο slide που περιλαμβάνει τους αριθμούς και την χωρητικότητα των χώρων στάθμευσης που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 4 χρόνια.

 

ΦΩΤΟ FB ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.