Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ξεφούσκωσαν» οι καταλήψεις στην Κέρκυρα - Ποια σχολεία ξεκίνησαν μαθήματα

Καταλήψεις
04 Οκτωβρίου 2021 / 11:26
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Βανδαλισμοί στο 2ο ΓΕΛ Κέρκυρας για ακόμη μια χρονιά - Σπασμένα παράθυρα στο 1ο ΕΠΑΛ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ύφεση βρίσκονται οι καταλήψεις στα σχολεία της Κέρκυρας μετά από μια εβδομάδα κινητοποιήσεων. Το «λουκέτο» βγήκε από το 1ο, 2ο και 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας, καθώς και από το 1ο ΕΠΑΛ. Όσον αφορά ειδικά το τελευταίο, μετά την εξέλιξη αυτή, τις πόρτες του άνοιξε και πάλι και το 5ο ΓΕΛ, με το οποίο συστεγάζεται και παρέμενε αναγκαστικά κλειστό, λόγω της κατάληψης.

Ωστόσο, «κατεβασμένα ρολά», εξακολουθεί να έχει από τις 22 Σεπτεμβρίου το 2ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας. Όσον αφορά το 3ο ΓΕΛ, ενώ οι μαθητές έληξαν την κατάληψη την Παρασκευή, ωστόσο στο διδακτήριο μπήκε από σήμερα νέο «λουκέτο».

Καθαρισμοί και απολυμάνσεις

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων σήμερα πραγματοποιούνται καθαρισμοί και απολυμάνσεις στο 1ο και 2ο ΓΕΛ, ώστε να μπορέσουν να υποδεχθούν και πάλι από αύριο τους μαθητές και να πραγματοποιηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία δια ζώσης.

Μαθήματα

Ωστόσο στις τάξεις τους επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας που έληξαν την κατάληψη το μεσημέρι του Σαββάτου και ο χώρος μπόρεσε να τακτοποιηθεί εγκαίρως χωρίς να παρατηρηθούν φθορές μετά την κατάληψη. Τα μαθήματα ξεκίνησαν επίσης σήμερα και στο 5ο ΓΕΛ Κέρκυρας και στο 1ο ΕΠΑΛ.

Βανδαλισμοί στο 2ο ΓΕΛ Κέρκυρας

Παράλληλα γίνεται καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών. Βανδαλισμοί διαπιστώθηκαν για ακόμα μια χρονιά, στο 2ο ΓΕΛ, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από τις 28 Σεπτεμβρίου, μαζί με άλλα σχολεία. Το βράδυ της Κυριακής οι γονείς ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση του σχολείου, για τις ζημιές που εντοπίστηκαν από τους καταληψίες. Συγκεκριμένα:

- Καταστράφηκε μια εξωτερική πόρτα του 1ου οροφου.
- Το γραφείο καθηγητών δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθώς αδειάστηκε το περιεχόμενο 2 εξάκιλων πυροσβεστήρων ξηράς κόνεως.
- Μεταφέρθηκαν στην αυλή θρανία και καρέκλες από τρεις αίθουσες και πολλά καταστράφηκαν.
- Σκόνη πυροσβεστήρων υπάρχει στο διάδρομο του 1ου ορόφου.
- Αισχρολογίες γράφτηκαν σε πολλές αίθουσες στις πόρτες και τους πίνακες.
- Σκίστηκε το φιλέ της αυλής.
Η διεύθυνση του σχολείου σημειώνει: «Περιμέναμε ότι τη Δευτέρα θα λειτουργούσαμε το σχολείο αλλά μια ομάδα παιδιών φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει. Παρακαλούμε ΟΛΟΙ οι γονείς να συνδράμετε με κάθε τρόπο την προσπάθειά μας να επαναλειτουργήσει άμεσα το σχολείο. Από τη Δ/νση του σχολείου 2ο ημερήσιο Λύκειο Κέρκυρας»

Σπασμένα παράθυρα

Σύμφωνα με την διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας αν και το σχολείο λειτούργησε σήμερα κανονικά, ωστόσο διαπιστώθηκαν μεγάλες ζημιές στο αμφιθέατρο που αφορούσαν κυρίως σε σπασμένα παράθυρα. Σημειώνεται ότι στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση, μέσω της πλατφόρμας webex.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.