Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καββαδίας προς Ζαχαράκη και Γκίκα: Σώστε το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας

ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων
16 Απριλίου 2021 / 15:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων με προσωπικό, επισημαίνει ο πρώην αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Καββαδίας:

«Με ιδιαίτερη θλίψη και ανησυχία διαβάσαμε την ανακοίνωση του Διευθυντή του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Υπουργείου Τουρισμού, κου Δημήτρη Μπακύρα, με την οποία ανακοινώνει το κλείσιμο του εκπαιδευτηρίου λόγω έλλειψης προσωπικού. Του εκπαιδευτηρίου που, από το 1976, στήριξε την τουριστική εκπαίδευση και κατ’ επέκταση τον τουρισμό της Κέρκυρας και της Ελλάδας, παρέχοντας στελέχη με υψηλή εξειδίκευση και επαγγελματισμό.

Σαν αντιδήμαρχος τουρισμού στην προηγούμενη δημοτική αρχή συνεργάστηκα στενά με τους εκπαιδευτές, το διοικητικό προσωπικό και εκπαιδευόμενους του ΙΕΚ και διαπίστωσα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και παιδείας που διέκρινε το σύνολο, με πρώτον τον Διευθυντή, κο Δημήτρη Μπακύρα 

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης το ΙΕΚ το αντιμετωπίζει πολλά χρόνια τώρα, γι αυτό και στο παρελθόν ήταν πολλές οι προσπάθειες μας, τόσο από κοινού, όσο και ξεχωριστά με τον κο Δ/ντη, να ευαισθητοποιήσουμε το Υπουργείο Τουρισμού με υπομνήματα και προσωπικές επαφές με ανώτατα στελέχη του Υπουργείου και την κα Υπουργό.

Σήμερα φτάνουμε στο σημείο που, αν δεν θα υπάρχει γυρισμός, αν άμεσα δεν προκηρυχθούν θέσεις για τουλάχιστον δυο μόνιμους καθηγητές και τέσσερις μόνιμους διοικητικούς καθώς και τέσσερις συμβασιούχους ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των αναγκών ΙΕΚ και μετεκπαίδευσης.

Καλούμε την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, τον κυβερνητικό βουλευτή του νησιού κο Γκίκα Στέφανο και την κυβέρνηση να προβούν στις ενέργειες εκείνες που όχι μόνο θα ‘σώσουν’ το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας, αλλά θα το αναβαθμίσουν κιόλας, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μια μεγάλη ώθηση στις τουριστικές υπηρεσίες του νησιού και της χώρας».

Βασίλης Καββαδίας
Πρώην Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κέρκυρας