Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η παρουσία της ΕΛΟΚ, στην «Έκθεση Αθλητισμού»

ΚΡΙΚΕΤ
12 Απριλίου 2022 / 17:25
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΠΑΤΡΑ. Στην «Έκθεση Αθλητισμού», με γενικό τίτλο «Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού» που έγινε στην Πάτρα το τριήμερο 8-9-10/4 στο κλειστό «Δ. Τόφαλος» βρέθηκε η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ

ΠΑΤΡΑ. Στην «Έκθεση Αθλητισμού», με γενικό τίτλο «Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού» που έγινε στην Πάτρα το τριήμερο 8-9-10/4 στο κλειστό «Δ. Τόφαλος» βρέθηκε η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ με πενταμελή παρουσία (Κυριάκος Κατσώρας πρόεδρος, Γούστης Στυλιανός αντιπρόεδρος, Κοσκινάς Νίκος Γενικός Γραμματέας, Μωραΐτης Γιώργος μέλος και Στεφόπουλου Ελένη προϊσταμένη Διοικητικού), ενώ η ΕΛΟΚ συμμετείχε με περίπτερο. Μια εκδήλωση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Βρέθηκαν και   εκτός του Λ. Αυγενάκη άνθρωποι του αθλητισμού, του πολιτισμού κλπ.

Θα σταθούμε στην παρουσία της Κερκυραϊκής αντιπροσωπείας που βρέθηκε εκεί για το κρίκετ και την ομιλία του γεν.  γραμματέα της ΕΛΟΚ κ. Ν. Κοσκινά που αναφέρθηκε…  «στον συνδυασμό τουριστικός – αθλητισμός στις δράσεις που έχει κάνει η Ομοσπονδία. Μίλησε για ανάγκη επιτροπών αθλητισμού και τουρισμού, που εδώ και ένα χρόνο υπάρχει στην Κέρκυρα, λέγοντας ότι ο αθλητισμός αποτελεί αλληλένδετη έννοια του σύγχρονου ποιοτικού τουρισμού και μπορεί να αποτελέσει μοχλό οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Αναφέρθηκε στην ανάγκη μέσα από τις τουριστικές εκθέσεις να αναδεικνύονται και οι δράσεις του αθλητισμού, ενώ η ΕΛΟΚ φέτος σε παγκόσμια έκθεση τουρισμού θα είναι παρούσα. Μάλιστα είπε ότι φέτος θα έλθουν 15 κλαμπ για κρίκετ στο νησί και αυτό των δημοσιογράφων της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίοι ήτα και πέρσι και σε κάθε ΜΜΕ διαφήμισαν το νησί.

Τέλος αναφέρθηκε στην εκδήλωση που θέλει να κάνει η Ομοσπονδία την επόμενη χρονιά όπου 23/4/2023 θα γιορτάσει τα 200 χρόνια από την πρώτο αγώνα κρίκετ που καταγράφετε στην Κέρκυρα και ανελλιπώς από τότε παίζεται. Έχουν ενημερωθεί σε όλο τον κόσμο για την εκδήλωση αυτή και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την παρουσία εδώ ακόμα και από το κλαμπ κρίκετ του Μπάκιγχαμ».

Ρωτήσαμε τον αντιπρόεδρο κ. Γούστη να μας πει τις δικές του εντυπώσεις από την παρουσία του κρίκετ στην Πάτρα και αν υπάρχουν οφέλη για το άθλημα και τον αθλητισμό γενικότερα.

Μας είπε ότι… «η προσωπική επαφή με τον υφυπουργό σου δίνει την δυνατότητα δια ζώσης να του πεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις να αναδείξεις τις δράσεις σου και τις υποχρεώσεις σου που ακολουθούν άμεσα (Εθνική ομάδα που τον Ιούλιο θα συμμετέχει στην Φινλανδία στα προκριματικά του παγκόσμιου κυπέλλου και την μεσοπρόθεσμη δράση για τον εορτασμό 23/4/2023 των 200 χρόνων από τον πρώτο αγώνα κρίκετ που έλαβε χώρα στην Κέρκυρα την 23/4/1823 ). Βέβαια του παρουσιάσαμε και όλες τις υπόλοιπες δράσεις πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών καθώς και τα διεθνή τουρνουά που διοργανώνονται. Μην ξεχνάμε ότι πριν λίγες μέρες στα γραφεία της ΕΛΟΚ μας επισκέφθηκε ο Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς που ήταν εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τους εορτασμούς της 25 Μαρτίου.

Η αλήθεια είναι ότι η προσωπική επαφή σου αφήνει να ελπίζεις σε πολλά περισσότερα από ότι μια επιστολή, πιστεύω ότι θα τύχουμε και μιας extra οικονομικής βοήθειας, αφού υπάρχουν πολλές ανάγκες, που πρέπει να καλύψει η ΕΛΟΚ.

Πριν ανεβεί στο βήμα ο Κοσκινάς ο Υφυπουργός προλόγισε και είπε ότι ναι μεν πρόκειται για μια μικρή ομοσπονδία στην Ελλάδα αλλά εκπροσωπεί το δεύτερο μετά το ποδόσφαιρο δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο. Πολύ σημαντικό που ο Υφυπουργός πλέον το γνωρίζει και κάνει αναφορά. Ο χρόνος θα είναι ο καλύτερος μάρτυρας. Το μεγαλύτερο όφελος κατά την γνώμη μου είναι η γνωριμία με Υφυπουργό και Γ.Γ. Α.».


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια