Πέμπτη 08.05.2025 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι αγώνες της Εθνικής ανδρών με British Army και Royal Navy

ΚΡΙΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
07 Μαΐου 2025 / 15:49
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μια σειρά φιλικών αγώνων κρίκετ ανδρών έγιναν στο νησί μας με την παρουσία δυο Βρετανικών ομάδων της British Army και της Royal Navy, με την Εθνική μας ομάδα αλλά και τον Βύρωνα και μια μικτή ομάδα του νησιού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια σειρά φιλικών αγώνων κρίκετ ανδρών έγιναν στο νησί μας με την παρουσία δυο Βρετανικών ομάδων της British Army και της Royal Navy, με την Εθνική μας ομάδα αλλά και τον Βύρωνα και μια μικτή ομάδα του νησιού. Δεδομένη η επιτυχία, πάντα η παρουσία ξένων ομάδων στο νησί μας, πέραν των ωφελειών στον αθλητισμό, βοηθάει τουριστικά την Κέρκυρα. Η Ομοσπονδία με δελτίο τύπου ενημέρωσε για όλους τους αγώνες που διήρκεσαν πέντε ημέρες:

 

Δελτίο τύπου ΕΛΟΚ

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ με χαρά ανακοινώνει την επιτυχημένη διεξαγωγή σειράς φιλικών αγώνων με ξένες ομάδες από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Κέρκυρα. Οι ομάδες British Army, Royal Navy από την Αγγλία επισκέφθηκαν το νησί στο πλαίσιο αθλητικών ανταλλαγών και ανάπτυξης του αθλήματος.

Στις 30 Απριλίου, η ομάδα του Βρετανικού Στρατού (British Army) αναμετρήθηκε με την τοπική μικτή ομάδα Corfu XI, σε έναν συναρπαστικό αγώνα όπου η Corfu XI κατέκτησε τη νίκη, δείχνοντας την ποιότητα και την αγωνιστικότητα του ελληνικού κρίκετ.

Την Παρασκευή 2 Μαΐου, η ομάδα του British Army αγωνίστηκε με τον Βύρωνα, με τον τελευταίο να αναδεικνύεται νικητής μετά από μια δυνατή και ανταγωνιστική συνάντηση.

Το Σάββατο 3 Μαΐου, οι ομάδες British Army και Royal Navy αγωνίστηκαν μεταξύ τους στο γήπεδο της Μαρίνας σε έναν φιλικό αγώνα, ενισχύοντας τη διεθνή φιλία και συνεργασία στον χώρο του κρίκετ.

Την Κυριακή 4 Μαΐου, η Εθνική Ομάδα Κρίκετ αγωνίστηκε με την ομάδα Royal Navy και κατάφερε να επικρατήσει με εντυπωσιακή εμφάνιση, κατακτώντας τη νίκη και αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το επίπεδο του ελληνικού κρίκετ.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ ευχαριστεί θερμά όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή και την εξαιρετική παρουσία τους, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση των αγώνων. Τέτοιες διοργανώσεις ενισχύουν τις διεθνείς σχέσεις και προάγουν την εξάπλωση του αθλήματος στην Ελλάδα.

 

ΦΩΤΟ@ΕΛΟΚ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συνεργάστηκε στο ξεκίνημα με την «Αθλητική Πορεία της Κέρκυρας», ενώ από τις αρχές του ΄92 και για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα». Από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ» και από το 2000 και για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ». Από το 2015 εργάζεται στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ενώ συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Channel (στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του) και Start TV, συνολικά 15 χρόνια.