Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πάλεψαν αλλά έχασαν από τις καλύτερες Ισπανίδες, οι Ελληνίδες

ΦΩΤΟ@ΕΛ.Ο.Κ.
ΚΡΙΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
26 Σεπτεμβρίου 2024 / 17:00
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η ομάδα της Ισπανίας πολύ καλύτερη από τη δική μας νίκησε και στους τέσσερις αγώνες που έγιναν.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση η ΕΛΟΚ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των αγώνων ανάμεσα στην Εθνική ομάδα των γυναικών και την αντίστοιχη της Ισπανίας που έγιναν το τριήμερο 20,21 & 22 Σεπτέμβρη στη Μαρίνα των Γουβιών.

Η ομάδα της Ισπανίας πολύ καλύτερη από τη δική μας νίκησε και στους τέσσερις αγώνες που έγιναν (είχαν προγραμματιστεί έξι, αλλά ο καιρός δεν επέτρεψε να γίνουν όλοι). Οι εμπειρίες που απέκτησαν οι δικές μας αθλήτριες και η ομάδα μας που είναι νεοσύστατη και φέτος αγωνίζεται για 3η χρονιά, πολύτιμες για το μέλλον που δείχνει ότι θα είναι πολύ καλύτερο.

Τα αποτελέσματα:

1.Ισπανία – Ελλάδα 118-53

Νικήτρια η Ισπανία με 65 runs

2.Ελλάδα – Ισπανία 75-76

Νικήτρια η Ισπανία με 7 Wickets

3.Ελλάδα – Ισπανία 87-88

Νικήτρια η Ισπανία με 9 Wickets

4.Ελλάδα – Ισπανία 85-87

Νικήτρια η Ισπανία με 8 Wickets

MVP του τουρνουά αναδείχθηκε η αθλήτρια της Ισπανικής Ομάδας Νaomi Ηillman.

Για τους αγώνες ο προπονητής της Εθνικής μας Ομάδας Ιωσήφ Μισφούτ, που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην πολύ νεανική ομάδα της χώρας μας που είχε MVP Ιωάννα Αργυροπούλου την δήλωσε: «Κάνουμε την αυτοκριτική μας κοιτάμε τα λάθη μας και μαθαίνουμε από αυτά. Σίγουρα δεν δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας, υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως η έλλειψη πρωταθλημάτων και η πιο εντατική προετοιμασία των αθλητριών. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία θέλουμε να παίζουμε με ομάδες υψηλών προδιαγραφών και συνεχίζουμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ισπανίας έπαιξε πολύ καλά».

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγε από την Κέρκυρα η ισπανική αποστολή με την οποία ήλθε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και δήλωσαν ότι… ήταν το καλύτερο τουρνουά που έχουν συμμετάσχει, δίνοντας έμφαση στην φιλοξενία, στην οργάνωση και στον αθλητικό πολιτισμό των αθλητριών της Εθνικής μας Ομάδας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ ευχαρίστησε θερμά το ECN για την μετάδοση των αγώνων, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας και τον Γενικό Ιατρό Αντώνη Δάφνη για την πολύτιμη συμβολή τους στην διοργάνωση, τους διαιτητές Ιωάννη Αυθίνο και Σταμάτη Δόικα τους κ.κ. Στυλιανό Γούστη και Κώστα Κορωνάκη και τον Κώστα Βασιλά για την υποστήριξη των αγώνων σε κάθε επίπεδο, τους γονείς των αθλητριών και τους εθελοντές. Θερμά ευχαριστήρια στην κ. Βούλα Περδίκη για την διάθεση των νερών και αθλητικών ποτών στην διοργάνωση. Η συνάντηση των δύο χωρών ανανεώθηκε για το 2025 στη Βαρκελώνη.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια