Πέμπτη 03.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δουλειές του κεφαλιού

Editorial
05 Αυγούστου 2016 / 16:24

Επειδή διαμαρτυρόμαστε για την απόδοση του ελληνικού Δημοσίου. Επειδή το "μεμπτόν", που καταλογίζεται στους Κλασικούς θεωρητικούς της εργατικής υπόθεσης, είναι η μη επαρκής παραμετροποίηση της εργασίας στη μονάδα του χρόνου.

Αυτό που οι σύγχρονοι μας διαλαλούν ως παραγωγικότητα. Το παράδειγμα δυστυχώς επιβεβαιώνει τους επικριτικούς! Το όνομα του νέου προέδρου του νοσοκομείου, που ήταν και παραμένει υπό προσωρινή διοίκηση επί μήνες, ανακοινώθηκε την 1η Ιουλίου. Ένα μήνα μετά, ο διορισμός του δεν έχει "πάρει" ΦΕΚ, κάτι που προβλέπεται λόγω και της αυγουστιάτικης ραστώνης να συμβεί ίσως και μετά από ένα μήνα! Κι αναρωτιέται κανείς, γιατί; Γιατί απαιτούνται δυο ολόκληροι μήνες να διευθετηθεί τυπικά και να εγκατασταθεί στη θέση του εκείνος που επιλέχθηκε γι' αυτήν;
Το γεγονός ότι ο προσωρινός αντικαταστάτης του διοικητή του νοσοκομείου, αποδείχθηκε φιλότιμος, εργατικός, χρήσιμος και διόλου "υπηρεσιακός" (σ.σ. με την κακή έννοια) δεν συνιστά απάντηση στην τεράστια χρονοτριβή όταν μάλιστα εξακολουθούν χρόνιες οι παρατηρήσεις λειτουργικότητας που αφορούν στο κερκυραϊκό νοσοκομείο τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται και ευδοκιμεί η αποκαλούμενη και τουριστική ιατρική.
Ενδιαφέρουσα και η συζήτηση που ξέσπασε όταν στο enimerosi.com ανακοινώθηκε η λειτουργία του Μαγνητικού, τόση και τέτοια που δεν είχε γίνει με την αφορμή της αργίας και της απειλής έτσι της αχρήστευσής του... Φαίνεται ότι η... σοσιαλιστική Κέρκυρα έχει μια ειδική ευαισθησία στα ζητήματα του δημοσίου συμφέροντος, που συχνά γίνεται ευαισθησία a la carte... Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα επιχειρήματα ότι η συντήρηση του Τομογράφου κοστίζει περισσότερο απ' όσο να αγοράσει κανείς τις διαγνωστικές αυτές υπηρεσίες απ'όξω... Μμμμ, ενδιαφέρον, ακούγεται...
Συλλογισμός που μπορεί να προβληθεί γενικότερα, όσον αφορά στις λειτουργίες του δημόσιου τομέα, και όχι αποκλειστικά και μόνον της Υγείας. Εφ' όσον το Δημόσιο κοστίζει, ας το πουλήσουμε να πάει στο διάολο! Είδατε εσείς ποτέ προκοπή από τον ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΟΤΕ, που θάλεγε κι ο Τζιμάκος; Μωρέ δώστα όλα να πάνε στο διάολο! Πιο φτηνά θα μας έλθει, τρομάρα μας!