Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το «ευχαριστώ» του Γ. Μαχειμάρη στον Νίκο Κολοβό που αποστρατεύεται

Νίκος Κολοβός
22 Ιανουαρίου 2024 / 12:53

«Ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί σας»

ΚΕΡΚΥΡΑ  (Γ. ΜΑΧΕΙΜΑΡΗΣ). Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις από καρδιάς μου ευχαριστίες στον πρώην Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγο Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Κολοβό στον οποίο κατά τη διάρκεια της θητείας του χρεώνεται και αναγνωρίζεται  το υψηλό αίσθημα ευθύνης, η εργατικότητά, το φιλότιμό, η  ετοιμότητα, η μεθοδικότητα και ο επαγγελματισμός. Προτερήματα που κατέστησαν την συνεισφορά του ανεκτίμητη στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην αποτροπή μεγάλων καταστροφών .

Καταδείχθηκε περίτρανα πως πίσω από τον Περιφερειακό Διοικητή κρύβεται ο άνθρωπος που μάχεται στην πρώτη γραμμή, ο ακατάβλητος, που στο δύσκολο πυροσβεστικό στίβο  δίνει καθημερινά μάχη για την ανθρώπινη ζωή και περιουσία, ο  γεμάτος ανησυχίες και ευαισθησία για τα προβλήματα των συναδέλφων, έτσι ώστε η αξία του λειτουργήματος του πυροσβέστη να ανέβει ψηλότερα στη συνείδηση όλων των ανθρώπων.

Το να «πέφτεις» στη μάχη της φωτιάς δεν είναι απλό επάγγελμα αλλά λειτούργημα. Μέσα από τη στάση ζωής που ακολουθεί διδάσκει πώς γίνεται πράξη καθημερινά η έννοια του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Η άψογη συνεργασία και ο συντονισμός του Πυροσβεστικού Σώματος με τις Υπηρεσίες του Δήμου μας και τους φορείς οδήγησαν όχι μόνο στην άμεση αντιμετώπιση των κρίσεων που προέκυψαν, αλλά και στη μείωση του ετήσιου ποσοστού πυρκαγιών.

Ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί σας. Σας ευχαριστώ για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και τον επαγγελματισμό που επιδείξατε όλα αυτά τα χρόνια και σας εύχομαι καλή επιτυχία στα μελλοντικά σας σχέδια.

 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος  Βόρειας Κέρκυρας

Γεώργιος Μαχειμάρης