Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίτιμο μέλος του Συλλόγου Μόνιμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης ο Νίκος Κολοβός

ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
16 Ιουνίου 2024 / 14:43

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αναγνωρίζοντας την αξία και σημασία του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη Παλιά Πόλη υπό τη διοίκηση του τότε Διοικητού  κ. Νικολάου  Κολοβού, ομόφωνα ανακήρυξε τον Υποστράτηγο ε.α.Π.Σ.  Νικόλαο Κολοβό σε Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ). Ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας, που εκπροσωπεί τους Μονίμους Κατοίκους και των 7 περιοχών της Παλαιάς Πόλης- μοναδικό ζωντανό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, έχει αναδείξει την αναγκαιότητα της λήψης άμεσων μέτρων για την Πολιτική Προστασία της Παλιάς Πόλης και των κατοίκων της σε πρώτη προτεραιότητα.

Στα πλαίσια αυτά οργάνωσε τον Απρίλιο 2019 με απόλυτη επιτυχία τη πρώτη του εκδήλωση αφιερωμένη στη Πολιτική Προστασία της Παλιάς Πόλης, για να δείξει τη σημασία της για τη διατήρηση του μνημείου αυτού Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και των ανθρώπων που την κράτησαν ζωντανή μέσα στους αιώνες της ύπαρξης της.

Τα τελευταία αυτά πέντε χρόνια από την ίδρυση του είχε άριστη συνεργασία με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς επίσης και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του δήμου και της περιφέρειας .

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αναγνωρίζοντας την αξία και σημασία του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη Παλιά Πόλη υπό τη διοίκηση του τότε Διοικητού  κ. Νικολάου  Κολοβού, ομόφωνα ανακήρυξε τον Υποστράτηγο ε.α.Π.Σ.  Νικόλαο Κολοβό σε Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου, το ανώτατο βραβείο που απονέμεται σε άτομα που οι ενέργειες και πράξεις τους αποδεικνύουν την αγάπη τους για τη παλιά πόλη, τους κατοίκους της και τη κοινωνία γενικότερα.

Η αναμνηστική πλακέτα θα απονεμηθεί στο Πρώτο Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου σε ειδική εκδήλωση στην επόμενη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου.

Ταυτόχρονα το Δ.Σ. πρότεινε στον Υποστράτηγο ε.α.Π.Σ. Νικόλαο Κολοβό και αυτός αμέσως απεδέχθη να αναλάβει την σημαντική θέση του Επιστημονικού Συμβούλου του Συλλόγου για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας. Η ανάθεση αυτή θα ενισχύσει τις ενέργειες του Συλλόγου τα μέγιστα στην επίτευξη των σκοπών του. 

Τον ευχαριστούμε θερμά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μόνιμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ