Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ορκίστηκε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης

Γιώργος Μαχειμάρης
19 Δεκεμβρίου 2023 / 09:22

Αισιοδοξία για μια πολύ καλή συνεργασία με τους παλιούς του γνώριμους αυτοδιοικητικούς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ορκίστηκε χθες ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης και τα μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου και των τοπικών συμβουλίων. Η  τελετή ορκωμοσίας τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νησων Νεκτάριο.

Στην τελετή που έγινε στην πλατεία Δημαρχείου στην Αχαράβη παρευρέθηκαν ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής και οι νέοι δήμαρχοι Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος και Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης.Το «παρών» έδωσαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Νίκος Μουζακίτης, ο πρώην Νομάρχης Ανδρέας Παγκράτης, οι πρώην δήμαρχοι Φαιάκων Μιχάλης Κάρρας και Εσπερίων Γιάννης Προβατάς, ο πρώην βουλευτής Κώστας Παυλίδης.

Στην εισαγωγή της ομιλίας του ο Γιώργος Μαχειμάρης εξέφρασε την αισιοδοξία του για μια πολύ καλή συνεργασία με τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές και συνέχισε αναφερόμενος αφενός στο έργο της προηγούμενης θητείας του αλλά και στα χρόνια προβλήματα που εξακολουθούν να αναζητούν επίλυση όπως το θέμα της ύδρευσης, της ΔΙΑΔΕΥΑΚ και το κόστος διαχείρισης απορριμμάτων που επιβαρύνει τον Δήμο με το δυσβάχτο κόστος των 14 εκατομμυρίων ετησίως.

Αναφέρθηκε επίσης στα τέσσερα γήπεδα που είναι είναι δρομολογημένα με προγραμματική σύμβαση με την ΠΙΝ, την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου αλλά και Κλειστού Γυμναστηρίου, το οποίο θα ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών.

Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι σύντομα η νέα δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην κατασκευή Δημοτικού Θέατρου στη Βόρεια Κέρκυρα.

Δεσμεύθηκε δε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα συνεχιστεί η αποκατάσταση  του οδικού δικτύου που εξακολουθεί να έχει μεγάλα προβλήματα. 

Ο Γιώργος Μαχειμάρης επεσήμανε επίσης ότι ήδη σχεδιάζεται από το ΤΑΙΠΕΔ και θα κατασκευαστεί η Μαρίνα της Ημερολιάς, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη της Μεσογείου.

«Αξίες από τις οποίες εξαρτώνται οι επιτυχίες μας: Θάρρος, δικαιοσύνη, πίστη και αγάπη για τον τόπο μας. Είναι αυτά που έχουμε στην καρδιά μας. Είναι αυτά που στην πολύχρονη θητεία μου, πάνω από 30 χρόνια, με κάνουν κάθε φορά να δουλεύω πολύ περισσότερο» τόνισε καταλήγοντας την ομιλία του.