Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκκίνηση: Μια οφειλόμενη απάντηση στον Γιώργο Καλούδη

Εκκίνηση
05 Ιουλίου 2023 / 09:43

«Aποτελεί πολιτικό θράσος να εγκαλείται η ΕΚΚΙΝΗΣΗ για συμμαχία με την κα. Υδραίου»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απάντηση στην επιθετική ανακοίνωση του Γιώργου Καλούδη, δίνει η παράταξη «Εκκίνηση» με δική της ανακοίνωση:

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ αποτελεί όπως αναφέρει το όνομα της ένα Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο, το οποίο κατέβηκε στις εκλογές του 2019 ενάντια στην κατάσταση που άφησε η Δημοτική Αρχή Νικολούζου.

Για τις συναντήσεις οι οποίες έγιναν το προηγούμενο διάστημα απευθυνθήκαμε σε Δημοτικές Παρατάξεις, Κόμματα και Συνδικαλιστικές Παρατάξεις προκειμένου να γίνουν διερευνητικές επαφές για την δημιουργία ψηφοδελτίου που θα συμπεριλάβει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, με δύο βασικές προϋποθέσεις που είναι η προγραμματική συμφωνία και επικεφαλής κοινής αποδοχής.

Μάλιστα η πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ήταν με την δημοτική παράταξη «Πρώτα η Κέρκυρα» στην οποία ο κ. Καλούδης μας δήλωσε ότι είναι υπ. Δήμαρχος από τον Δεκέμβρη και ότι το μόνο που συζητάει είναι προγραμματική σύγκλιση. Για την συνάντηση με τον κ. Πουλημένο που την ζήτησε εκείνος, η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ανταποκρίθηκε για να ακούσει την πρόταση του, για να επιβεβαιωθεί η προγραμματική και ιδεολογική ασυμφωνία μαζί του.

Για τον κ. Μαγιολαδίτη τον ενημερώνουμε ότι έχει αποχωρήσει από την Παράταξη μας με δημόσια επιστολή του στις 07/12/2022.

Πρέπει όμως να δηλώσουμε ότι αποτελεί πολιτικό θράσος να εγκαλείται η ΕΚΚΙΝΗΣΗ για συμμαχία με την κα. Υδραίου από εκείνους οι οποίοι έπραξαν τα εξής:

- Την στήριξαν κατόπιν συμφωνίας στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών του 2019.

- Ψήφισαν τον κ. Μεταλληνό για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Κατέβηκαν στο ίδιο ψηφοδέλτιο με την κα. Υδραίου στις εκλογές της ΠΕΔΙΝ.

- Ο σύμμαχος τους κ. Σαρλής ήταν το δεξί χέρι της κας. Υδραίου στην διαχείριση των απορριμμάτων ως αντιπρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ σε έμμισθη μάλιστα θέση.

Ο κ. Καλούδης και οι υπόλοιποι υπ. Δήμαρχοι οφείλουν να αφήσουν στην άκρη τα μικροπολιτικά παιχνίδια και να συμβάλλουν στην ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων με τις δύο προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν. Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών το οποίο κάποιοι αρνούνται να κατανοήσουν και να αποδεχθούν, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για το τι θα συμβεί αν ο Δήμος πέσει σε γαλάζια χέρια στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.