Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση η παράκαμψη Τρία Γεφύρια - Βρυώνη

Παράκαμψη
24 Μαΐου 2023 / 17:01
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ο Γ.Γ. Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, ενημερώθηκε για την πορεία του ΕΣΠΑ και επισκέφθηκε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δημοπράτηση μέχρι το τέλος του καλοκαιριού για το έργο της παράκαμψης Τρία Γεφύρια – Βρυώνη «βλέπει» η Περιφερειακή Αρχή, όπως τονίστηκε με την ευκαιρία της παρουσίας του Γεν. Γραμματέα ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρη Σκάλκου στην Κέρκυρα.

Ένα έργο τόσο σημαντικό για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών που μετακινούνται από και προς το Νότο, βρίσκεται σε συρτάρια εδώ και δεκαετίες. Στο ερώτημα της "Ε" για το εάν το έργο θα καταφέρει να υλοποιηθεί μέσα στην  επόμενη περιφερειακή θητεία, τόσο ο Γεν. Γραμματέας όσο και η Περιφερειάρχης απάντησαν καταφατικά.



«Τα στοιχεία έτσι όπως παρουσιάστηκαν μας δίνουν μια ασφάλεια ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα από τη νέα Περιφερειακή Αρχή. Εμείς παρακολουθούμε το πρόγραμμα εκ του σύνεγγυς και θα έχουμε και άλλες συναντήσεις μέχρι να κλείσει με ασφάλεια το 2014 -2020» είπε ο Δημήτρης Σκάλκος συμπληρώνοντας «τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ περισσότερο ή λιγότερο σύντομα, ολοκληρώνονται και μάλιστα με συνεχή παρακολούθηση και τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια».

Η Περιφερειάρχης από τη μεριά της συμπλήρωσε ότι το έργο αναμένεται άμεσα να λάβει έγκριση σε κάποιο από τα επόμενα υπουργικά συμβούλια για να να γίνει άμεσα η δημοπράτηση, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Μακέτα

Μάλιστα στο πλαίσιο της παρουσίας του στο νησί, ο Δημήτρης Σκάλκος επισκέφθηκε την περιοχή που σχεδιάζεται να γίνει η παράκαμψη Τρία Γεφύρια – Βρυώνη, συνοδευόμενος από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τους Αντιπεριφερειάρχες, Μανώλη Ορφανουδάκη και Κώστα Ζορμπά 

Επισκέφθηκε επίσης το κτίριο Γιαλινά, το Εμπορικό Επιμελητήριο, το οποίο έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης καθώς και την Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Στρατιάς όπου εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης.

Πάνω από τον μέσο όρο

 Ο Γ.Γ. συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη εργασίας με πληθώρα στελεχών  της Διαχειριστικής Αρχής, τους αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπου συζητήθηκε η συνολική εικόνα της πορείας του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.

«Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν είναι εξόχως ενθαρρυντικά» ανέφερε ο Δημήτρης Σκάλκος σε σχετική συνέντευξη Τύπου ενώ επεσήμανε ότι το πρόγραμμα στα Ιόνια Νησιά κινείται πάνω από τον μέσο όρο των περιφερειακών προγραμμάτων. 

«Τελειώνει αυτή η προγραμματική περίοδος, ταυτόχρονα το νέο ΕΣΠΑ είναι το πρώτο που εγκρίθηκε ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα περιφερειακά Προγράμματα και τα Τομεακά Προγράμματα εγκρίθηκαν κι αυτά σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό το κάναμε προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο και να μην υπάρχει το παραμικρό κενό στο μεταβατικό στάδιο ανάμεσα στα δύο ΕΣΠΑ, του 2014- 2020 και του 2021- 2027».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.