Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέες περιπέτειες για την παράκαμψη Τρία Γεφύρια - Βρυώνη

Παράκαμψη Τρία Γεφύρια Βρυώνη
26 Φεβρουαρίου 2024 / 09:59
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σοβαρές ελλείψεις στη μελέτη, απαιτείται επικαιροποίηση πριν τη τη δημοπράτηση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέα καθυστέρηση αντιμετωπίζει η δημοπράτηση της παράκαμψης Τρία Γεφύρια - Βρυώνη, έργο πολύπαθο -όπως τα περισσότερα στην Κέρκυρα- και με μεγάλο παρελθόν. 

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κυριακής με αφορμή επερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Θεοδ. Γαλιατσάτου.

Ενώ η απελθούσα Περιφερειαρχή αρχή της Ρόδης Κράτσα είχε ανακοινώσει ότι η δημοπράτηση θα γινόταν μέχρι του τέλος του καλοκαιριού του 2023, με τον Γ.Γ. ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρη Σκάλκο μάλιστα να επισκέπτεται το σημείο χάραξης του νέου δρόμου, ο νέος Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής αποκάλυψε ότι η μελέτη έχει σοβαρές ελλείψεις.

Χωρίς υδραυλική μελέτη

Επικαλούμενος την ενημέρωση που είχε από τον τρίτο μελετητή, ανέφερε κατ' αρχήν την έλλειψη υδραυλικής μελέτης, η οποία θεωρείται απολύτως απαραίτητη δεδομένης και της τοποθεσίας του έργου, δίπλα στη λίμνη Χαλικιόπουλου.

Στη συνέχεια επεσήμανε την έλλειψη κόμβων για την ανακούφιση του κυκλοφοριακής συμφόρησης. «Χωρίς τους κόμβους, απλώς το πρόβλημα θα μεταφερθεί 500 μ. πιο πέρα» είπε ο Περιφερειάρχης.

Απαλλοτριώσεις

Αναφέρθηκε επίσης στις απαλλοτριώσεις που συμπεριλαμβάνουν μία κατοικία και μια μεγάλη επιχείρηση, ενώ υπάρχουν αδόμητες περιοχές, που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα χωρίς να χρειαστεί να γίνει επέμβαση σε κτίρια.

Όπως πάντως τόνισε ο Γιάννης Τρεπεκλής, το έργο της παράκαμψης έχει ήδη ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ και δεν κινδυνεύει η χρηματοδότηση. Αφότου ολοκληρωθούν οι αναγκαίες προσθήκες και διορθώσεις, εκτίμησε ότι το έργο θα μπορέσει να δημοπρατηθεί.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.