Τετάρτη 09.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μάμαλος: "Οι άνθρωποι έχουν τσακωθεί με την αλήθεια"

ΤΡΙΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΒΡΥΩΝΗ
27 Σεπτεμβρίου 2024 / 13:39
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού έδωσε συνέντευξη τύπου για το έργο "Τρία Γεφύρια- Βρυώνη"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού Γ. Μάμαλος, στην οποία αναφέρθηκε στο έργο «Τρία Γεφύρια- Βρυώνη» και στο θέμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα, μετά και τις ανακοινώσεις από την Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου και τον Μ. Ορφανουδάκη.

Ο Αντιπεριφειάρχης μίλησε για τη μελέτη του 2020 η οποία, όπως αναφέρει, «βρίθει ατελειών και προβλημάτων», τα οποία, όπως αναφέρει, επισημαίνονται με επίσημα έγγραφα και mail της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι η μελέτη «δεν παρελήφθη ποτέ επίσημα αφού οι παρατηρήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας δεν συμπληρώθηκαν ποτέ από τον ανάδοχο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει και πιστοποιημένη πληρωμή».

Λόγω αυτών των ατελειών, η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην επικαιροποίηση της μελέτης ώστε να ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου.

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «για τη δημοπράτηση απαιτείται η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, που ανατέθηκε σε Τεχνικό Σύμβουλό, η τροποποίηση της χάραξης σε συγκεκριμένα σημεία, για την αποφυγή όσο το δυνατόν απαλλοτρίωσης σημαντικών κτιρίων, υδραυλική μελέτη που δεν υπάρχει και να είναι πλήρη τα τεύχη δημοπράτησης».

Κλείνοντας, αφού αναρωτήθηκε γιατί δεν προχώρησε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή σε δημοπράτηση αφού το έργο ήταν έτοιμο, αναφέρθηκε και στη δήλωση Ορφανουδάκη το 2023 ότι «εντός του 2023 δημοπρατείται η παράκαμψη Τρία Γεφύρια- Βρυώνη 14/02/2023 σχολιάζοντας ότι «οι άνθρωποι έχουν τσακωθεί με την αλήθεια».

ΦΩΤΟ@ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.