Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κεκλεισμένων των θυρών η σύσκεψη Υδραίου για το Νοσοκομείο (video)

Σύσκεψη
10 Ιανουαρίου 2023 / 10:55

Οι προτάσεις της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση - «Θετική εξέλιξη η αντικατάσταση του Διοικητή για ψυχολογικούς λόγους»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί η σύσκεψη που συγκάλεσε η Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας Μ.Υδραίου, προκειμένου να συζητηθούν τα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.

Η δήμαρχος κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση κατέθεσε το πλαίσιο των προτάσεών της προκειμένου το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού να καταστεί πιο ελκυστικό για όσους γιατρούς από μακριά επιθυμούν να δουλέψουν σε αυτό.

Θετική εξέλιξη η αντικατάσταση

Σχετικά με το θέμα του Διοικητή του Νοσοκομείου Λεωνίδα Ρουμπάτη, η Μερόπη Υδραίου ανέφερε: «Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η υποστελέχωση στο κομμάτι της υγείας δεν είναι θέμα μόνο προσώπων, είναι ένα ευρύτερο θέμα.

Το ότι προχωράμε σε αντικατάσταση προσώπων και διοίκησης θεωρώ ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή θα λειτουργήσει για ψυχολογικούς λόγους ως μια νέα αφετήρια προκειμένου να συνεννοηθούμε και να συμβούν πράγματα προς το θετικότερο. Τη δεδομένη στιγμή είναι μια θετική εξέλιξη».

Όμως δεν πρέπει να αυταπατώμεθα, δεν είναι μόνο θέμα προσώπων. Θα πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε και να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις και να ζητήσουμε να στελεχωθούμε με όσο το δυνατόν ανθρώπινο δυναμικό που λείπει και που είναι απολύτως απαραίτητο για να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε το αξιοπρεπές επίπεδο παροχής υγείας σε ένα δήμο και ένα νησί όπως είναι η Κέρκυρα».

Προτάσεις για διαμόρφωση αιτημάτων

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η Μερόπη Υδραίου ανέφερε «Με χαρά θα ακούσω τις απόψεις όλων για να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα κείμενο ένα πλαίσιο προτάσεων που θα το διεκδικήσουμε όλοι μαζί»




Συγκεκριμένα οι προτάσεις που καταθέτει και αναμένεται να αποσταλούν στο Υπουργείο Υγείας και τον πρωθυπουργό είναι οι εξής:

-Μισθολογικά κίνητρα και ειδικό μισθολόγιο με αυξημένες αποδοχές

-Φορολογικά κίνητρα για όσους υπηρετούν σε νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές με εκπτώσεις από το φόρο εισοδήματος

- Θεσμικά και Βαθμολογικά κίνητρα με αυξημένη μοριοδότηση για εξέλιξη των γιατρών στο ΕΣΥ

- Επίλυση στεγαστικού προβλήματος. Προσφορά δημοτικού ακινήτου για τη στέγαση των γιατρών.

Παρουσίες και απουσίες

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Κέρκυρας Αλ. Αυλωνίτης από το ΣΥΡΙΖΑ και Δ. Μπιάγκης από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, οι Αντιπεριφερειάρχες Κ. Ζορμπάς και Μ. Ανδριώτη, η Αντιπρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Αλ. Καλαϊτζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Υγείας Σπύρος Πουλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Δρυ (Κέρκυρα 180) και Γ. Μπορμπότης (Λαϊκή Συσπείρωση), από την ΕΓΕΣΥΚ ο Ν. Πολύζος και ο Π. Αργίτης και το μέλος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Μπαλανίκας.

Ο δήμαρχος Ν. Κέρκυρας Κ. Λέσσης αναμένεται να συμμετάσχει, ενώ τον Δήμαρχο Β. Κέρκυρας θα εκπροσωπήσει στέλεχος του δήμου, καθώς ο κ. Μαχειμάρης παρίσταται στην Οικονομική Επιτροπή.

Από τη σύσκεψη απουσίαζαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Γιώργος Καλούδης (Πρώτα η Κέρκυρα)Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης (Εκκίνηση), οι οποίοι ανακοίνωσαν τους λόγους που αρνούνται να συμμετάσχουν, ο Γιώργος Καρύδης (Κερκυραϊκή Συμμαχία) και ο Σπύρος Νεράντζης (Η Κέρκυρα Ψηλά). 

Σημειώνεται ότι μετά την εισαγωγική τοποθέτηση της Δημάρχου, ζητήθηκε από τα Μ.Μ.Ε. να αποχωρήσουν.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ