Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ευρεία σύσκεψη ενόψει της αντιπυρικής περιόδου (photos+ video)

ΣΥΣΚΕΨΗ
19 Απριλίου 2024 / 10:47
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία και έδωσαν το παρών εκπρόσωποι και από τους τρείς δήμους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρωί της Παρασκευής 19/04 ξεκίνησε η τρίτη σύσκεψη ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, στη Νομαρχία. Συμμετέχουν εκπρόσωποι των φορέων του νησιού αλλά και της Περιφέρειας με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό τους κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών. Συγκεκριμένα έδωσαν το παρών αιρετοί (ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, εκπρόσωποι από τους δήμους Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας αλλά και εκπρόσωποι της Περιφέρειας, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χρ. Άνθης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Αλ. Δήμου ), από το Λιμενικό, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ και την Πολιτική Προστασία.

Δήλωση Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχος Γ.Κ. Αν. Καρατζάς

 

 

 

Παίρνοντας ωστόσο το λόγο ο Δήμαρχος Β. Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, στηλίτευσε το γεγονός ότι πλέον έχουν μεταφερθεί αυξημένες αρμοδιότητες στου Δήμους, που δεν τους αναλογούν και χωρίς να τους παρέχονται οι απαραίτητοι πόροι και το ανθρώπινο δυναμικό, αναφερόμενος στον Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων και τα όσα προβλέπει.

ΦΩΤΟ/VIDEO@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.