Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκκίνηση: Επικοινωνιακή κίνηση η σύσκεψη Υδραίου για το Νοσοκομείο Κέρκυρας

Εκκίνηση
10 Ιανουαρίου 2023 / 09:17

Η Εκκίνηση αρνείται να παρευρεθεί στην προσπάθεια διαχείρισης της Δημάρχου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προσχηματική χαρακτηρίζει η "Εκκίνηση" τη σύσκεψη που κάνει η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου για τη προβλήματα του Νοσοκομείο:

«Η σύσκεψη που συγκάλεσε η Δήμαρχος στις 10/01/2023 είναι προσχηματική και στοχεύει στην επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος του Διοικητή του Νοσοκομείου τον οποίο η Δημοτική Αρχή κάλυψε με κάθε δυνατό τρόπο διασπώντας το ενιαίο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ αρνείται να παρευρεθεί στην προσπάθεια διαχείρισης της Δημάρχου και στηρίζει τις θέσεις του ψηφίσματος που υιοθετήθηκαν από το σύνολο των Δημοτικών Παρατάξεων πλην της ΛΑ.ΣΥ η οποία κατέθεσε δικό της ψήφισμα.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι το εξής:

1ον.  ΠΕΣΥ (Περιφερειακό Σύστημα Υγείας) Ιονίων Νήσων στην κατεύθυνση της επιταγής του ιδρυτικού Νόμου (2889/2 Μαρτίου 2001, άρθρο 1, παρ.1), που αναφέρει «Η επικράτεια διαιρείται σε Υγειονομικές περιφέρειες οι οποίες ταυτίζονται με τις Διοικητικές».

2ον. Αλλαγή των αρμοδιοτήτων της κάθε Υγειονομικής περιφέρειας και από γραφειοκρατικό ή χωροταξικό μόρφωμα, να δίνει την δυνατότητα αυτόνομου σχεδιασμού, προγραμματισμού, ανάπτυξης και ελέγχου της δημόσιας υγείας στον τόπο λειτουργίας της με αυτόνομο προϋπολογισμό και πόρους.

3ον. Ορισμός ως μέλους στη διοίκηση του Νοσοκομείου, δημοτικού συμβούλου με διετή θητεία που θα προκύπτει από εκλογή σε συνεδρίαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να πληροφορεί τον πολίτη  και να είναι υπόλογος για τις αποφάσεις και τις ενέργειες του διοικητικού συμβουλίου.
Ο κανόνας αυτός της λαϊκής εκπροσώπησης, υπάρχει στον ιδρυτικό Νόμο του ΕΣΥ (Ν. 1397/1983) και υλοποιήθηκε κατά τα έτη 1984-1989. .
Θεωρείται επίσης επωφελής και αναγκαία η εκπροσώπηση του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας στο διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου. 

4ον. Άμεση απαλλαγή εκ των καθηκόντων του διοικητή του Νοσοκομείου και αντικατάστασή του, ώστε να επανέλθει ως ένα βαθμό η εργασιακή ειρήνη στο χώρο. Θεωρούμε αυτονόητο ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου, πρέπει να έχει αποδεδειγμένα  προσόντα διοίκησης ενός Οργανισμού και να μη τοποθετείται στη νευραλγική αυτή θέση διότι είναι «ημέτερος».

5ον. Το απολύτως αυτονόητο: ΕΚΑΒ Κέρκυρας με έδρα την Κέρκυρα. Δεν υπάρχει καμία  πιθανότητα, ξένοι και αδαείς ως προς τις ανάγκες μας να προγραμματίζουν τις επείγουσες ανάγκες μας.

6ον. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο διαπιστώνοντας την προβληματική διακομιδή ασθενών, λόγω της νησιωττικότητας του Νομού, που χρήζουν άμεσης φροντίδας υγείας θα διερευνήσει την περίπτωση αγοράς ή χρήσης ελικοπτέρου-διακομιδών υπό την εποπτεία του.

7ον. Προκήρυξη όλων των θέσεων προσωπικού που προβλέπονται από τον Οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου. Αυτόματη προκήρυξη θέσης, εφόσον εργαζόμενος παραιτείται αιφνίδια και στην περίπτωση συνταξιοδότησης, προκήρυξη της θέσης πριν την προβλεπόμενη αναχώρηση από την υπηρεσία του. Κρίνεται απολύτως ικανό το χρονικό διάστημα των τριών μηνών από την προκήρυξη θέσεως ως το τελεσίδικο αποτέλεσμα για την κατάληψη θέσης από υποψήφιο, τηρώντας αυστηρά την κείμενη νομοθεσία για το αδιάβλητο της διαδικασίας.

8ον. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

9ον. Αναγκαία στελέχωση και εξοπλισμός των Κέντρων Υγείας του Νομού, ώστε ο σχεδιασμός των Τομέων Μονάδων Υγείας (ΤοΜΥ) να είναι δυνατόν να λειτουργήσει ομαλά και αποδοτικά

10ον. Νεογνολογική μονάδα, πλήρως στελεχωμένη και λειτουργούσα με διεθνή πρότυπα.

11ον. Αιμοδυναμικό τμήμα (στεφανιογραφία, stent). Τοποθέτηση και έλεγχος βηματοδοτών.

12ον. Πλήρης στελέχωση για έναρξη λειτουργίας Ψυχιατρικής Κλινικής Παίδων και Εφήβων.
Υπενθυμίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή διέσπασε το ψήφισμα ως προς την 4η παράγραφο καλύπτοντας τον διοικητή με την εξής πρόταση:

4ον. Κανόνες εργασιακής ειρήνης  και συνεργασίας διοίκησης και εργαζομένων για να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται ακόμα και αντικατάσταση προσώπων της Διοίκησης.
 
Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ θα δώσει την μάχη μέχρι τέλους προκειμένου η Κέρκυρα να αποκτήσει τις δομές υγείας που οφείλονται στην Κερκυραϊκή κοινωνία κόντρα στις δυνάμεις που απεργάζονται την διάλυση της δημόσιας υγείας».