Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν θέλει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αλλά δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
06 Αυγούστου 2024 / 18:55
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Σύσκεψη υπό την προεδρία του δημάρχου με τον εμπορικό σύλλογο κ.α. επαγγελματικούς φορείς.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η πρόσφατη απόφασή του με την οποία καταργείται η κυριακάτικη αργία στις επιχειρήσεις εντός των ορίων του πρ. δήμου Κερκυραίων, επιχείρησε ο δήμαρχος. Στην σύσκεψη που συγκάλεσε με τους εκπροσώπους της Ιόνιας Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, του Εμπορικού Συλλόγου και του Ενιαίου Εμπορικού και Τουριστικού Φορέα, επανέλαβε τις εξηγήσεις που έδωσε όταν ξέσπασαν οι αντιδράσεις κυρίως από τους φορείς των εργαζομένων, οι οποίοι και δεν κλήθηκαν στην συνάντηση της Τρίτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου, οι παριστάμενοι συμφώνησαν να συνεργαστούν, προκειμένου να βρεθεί μια νομική διέξοδος, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν τα καταστήματα χωρίς τον σκληρό ανταγωνισμό που θα υποστούν από τις μεγάλες αλυσίδες, εάν και εφόσον διατηρηθεί το καθεστώς που έχει επιβληθεί από τον νόμο. 

Η διέξοδος που αναζητείται είναι η αλλαγή της νομοθεσίας, που ουδέποτε ζητήθηκε τουλάχιστον από τους εκπροσώπους του Δήμου διαχρονικά ενώ κανείς ποτέ δεν έκανε και χρήση της ειδικής συνθήκης τουλάχιστον εντός του προστατευόμενου μνημείου της παλιάς πόλης.

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.