Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινά δειλά - δειλά η υποχώρηση της τιμής των καυσίμων στην Κέρκυρα

Βενζίνη
15 Μαρτίου 2022 / 12:49

Έπεσε στα 2,17 ευρώ το λίτρο η τιμή της αμόλυβδης στην Κέρκυρα - Δραματική η μείωση στην κατανάλωση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε αποκλιμάκωση οδηγούνται οι τιμές των υγρών καυσίμων στα πρατήρια της Κέρκυρας μετά το απίστευτο ράλι τιμών που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί διεθνώς. Όπως τόνισε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρατηριούχων Κέρκυρας Αντώνης Σάκκος οι τιμές των καυσίμων από σήμερα έχουν πέσει, δεδομένου ότι οι διεθνείς τιμές έχουν αποκλιμακωθεί.

Ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη εγκράτεια από τους καταναλωτές που προσδοκούν σε ακόμη φθηνότερα καύσιμα. Ειδικότερα η τιμή της αμόλυβδης έπεσε στο 2,17 ευρώ το λίτρο από 2,20 ευρώ (σε ορισμένες περιπτώσεις και παραπάνω), το πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται προς 1,70 ευρώ το λίτρο από 1,75 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης στα 2,05 ευρώ το λίτρο από 2,12 ευρώ που είχε φτάσει.

Ενδεικτικά σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας η τιμή της αμόλυβδης, όπως δηλώθηκε από πρατήρια της Κέρκυρας σήμερα διαμορφώνεται στα 2,169 – 2, 17 ευρώ το λίτρο.

40% πτώση

Παρά ταύτα οι τιμές εξακολουθούν να είναι απαγορευτικές με αποτέλεσμα να έχει πέσει δραματικά η κατανάλωση, ειδικά στο πετρέλαιο θέρμανσης. Σύμφωνα με τον κ. Σάκκο η κατανάλωση στο πετρέλαιο θέρμανσης σημειώνει πτώση κατά 40%, λόγω της αδυναμίας πολλών να ανταπεξέλθουν σε ένα τέτοιο έξοδο.

Όπως είπε, οι καταναλωτές για την ώρα τηρούν στάση αναμονής ευελπιστώντας να πέσουν κι άλλο οι τιμές των καυσίμων, προκειμένου να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους και τις δεξαμενές πετρελαίου των σπιτιών τους.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ