Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πέταξε» πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης στην Κέρκυρα

ΒΕΝΖΙΝΗ
02 Αυγούστου 2023 / 09:50
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Αντώνης Σάκκος: Καθημερινές οι ανατιμήσεις τις τελευταίες δέκα ημέρες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι καταναλωτές που επισκέπτονται τα πρατήρια υγρών καυσίμων της Κέρκυρας μετά τις καθημερινές ανατιμήσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πρατηριούχων Κέρκυρας, Αντώνη Σάκκο, η τιμή της αμόλυβδης στα περισσότερα πρατήρια έχει «πετάξει» πάνω από τα 2 ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης, η τιμή της 95αρας αμόλυβδης φτάνει στην Κέρκυρα μέχρι και τα 2,198 όταν προ δεκαημέρου βρισκόταν στο 1,909!

Το νέο ράλι τιμών έχει συμπέσει με το μεγάλο κύμα εξόδου των αδειούχων του καλοκαιριού, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με ακόμη ένα σοβαρό έξοδο. Όπως ανέφερε στην «Ε» ο κ. Σάκκος, οι ανατιμήσεις των καυσίμων αποδίδονται στην άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου και την αυξημένη ζήτηση.

«Είχαμε καθημερινές αυξήσεις στην τιμή της αμόλυβδης εδώ και 10 ημέρες. Στα περισσότερα πρατήρια του νησιού διατίθεται πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη. Ελάχιστα πρατήρια έχουν αποθέματα με τις παλιές τιμές», επισήμανε.

 

Φειδωλά τα γεμίσματα

Παρά τις ανατιμήσεις που ξάφνιασαν δυσάρεστα τους καταναλωτές εν μέσω της θερινής περιόδου, όπου οι μετακινήσεις πληθαίνουν λόγω της εποχής, η κίνηση στα πρατήρια του νησιού είναι αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο τα γεμίσματα στα ρεζερβουάρ είναι φειδωλά.

Οι επιβαρυμένοι οικογενειακοί προϋπολογισμοί επιτρέπουν περιορισμένη κατανάλωση ανάλογα με το βαλάντιο του καθενός. Η εικόνα αυτή δεν αφορά μόνο τους Έλληνες αλλά και τους τουρίστες, όπως διευκρινίζει ο κ. Σάκκος.

«Η κίνηση, λόγω της σεζόν έχει αυξηθεί αναλογικά με τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο συγκριτικά με πέρσι το καλοκαίρι, παρουσιάζει πτώση 20%. Όλοι γεμίζουν επιφυλακτικά. Βλέπουμε ότι υπάρχει μια δυσκολία. Ο καθένας περιορίζεται βάσει των αναγκών που έχει. Βλέπουμε γεμίσματα των 5, των 10 και το πολύ μέχρι 30 ευρώ», σχολίασε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά την 100αρα αμόλυβδη, διευκρίνισε ότι η τιμή της βρίσκεται σταθερά πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ και κυμαίνεται από 2,23-2,25 ευρώ το λίτρο.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.