Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυξήθηκαν και πάλι τα καύσιμα

ΒΕΝΖΙΝΗ
01 Φεβρουαρίου 2023 / 09:28

Περιορισμένη η κατανάλωση. Αναμένεται μια μικρή αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις στην αντλία βρίσκονται και πάλι οι καταναλωτές, μετά από το μικρό διάλειμμα που προηγήθηκε.

Και στα πρατήρια της Κέρκυρας, όπως και σε όλης της χώρας, οι τιμές έχουν πάρει και πάλι την ανηφόρα με τον υγρό «χρυσό» να μοιάζει είδος απλησίαστο.

Συγκεκριμένα η αμόλυβδη βενζίνη αυξήθηκε κατά 0,08 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης κατά 0,08-0,09 ευρώ το λίτρο. Έτσι σήμερα η πρώτη διατίθεται λίγο πιο κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ, με την τιμή της να κυμαίνεται στο 1,936-1,95 ευρώ το λίτρο, ενώ 1,83 ευρώ το λίτρο στοιχίζει το πετρέλαιο κίνησης.

Οι αυξήσεις που παρατηρούνται έχουν επηρεάσει, όπως ήταν αναμενόμενο την κατανάλωση, που έχει περιοριστεί σε γεμίσματα των 10-20 ευρώ, ανάλογα με τη δυνατότητα του κάθε νοικοκυριού. Η εικόνα στην αγοραστική κίνηση δε διαφέρει από εκείνη των περασμένων μηνών, όπου και πάλι η δυσκολία ήταν εμφανής.
 
Πετρέλαιο θέρμανσης
 
Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Η τιμή του λίτρου κυμαίνεται στο 1,33 – 1,34 ευρώ. Όπως επισημαίνουν πρατηριούχοι της Κέρκυρας, η ζήτηση παρουσιάζει αισθητή πτωτική τάση, καθώς οι περισσότεροι εκμεταλλευόμενοι τις επιδοτήσεις του προηγούμενου διαστήματος προχώρησαν σε παραγγελίες, με την κατανάλωση να εμφανίζει τώρα μια στασιμότητα.

Ακόμη πάντως και όσοι αποφασίζουν τώρα να γεμίσουν τις δεξαμενές τους, δεν προβαίνουν σε παραγγελίες μεγαλύτερες των 200 – 300 λίτρων, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και της γενικότερης ακρίβειας. Σύμφωνα πάντως με πρατηριούχους της Κέρκυρας αναμένεται προσεχώς μια μικρή αποκλιμάκωση στις τιμές, της τάξεως των 0,02 -0,08 λεπτών το λίτρο, ανάλογα με το καύσιμο.
 
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ