Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα η συνάντηση Ουκρανού και Ρώσου υπεΞ στην Αττάλεια

ΑΤΤΑΛΕΙΑ
10 Μαρτίου 2022 / 13:07
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Στην συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών, στο περιθώριο του διπλωματικού φόρουμ της Αττάλεια, συμμετείχε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μ. Τσαβούσογλου.

ΑΤΤΑΛΕΙΑ. (ΤΟΥΡΚΙΑ). Ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε, σύμφωνα με ανάρτηση της Kyin Independent, ότι ο Ρώσος ομόλογός του δεν είχε την εντολή να συμφωνήσει σε βασικά ζητήματα. «Ήρθα εδώ με έναν ανθρωπιστικό σκοπό, να να κανονίσουμε ανθρωπιστικό διάδρομο από και προς τη Μαριούπολη», είπε ο Κουλέμπα. Πρόσθεσε ότι δεν επετεύχθη συμφωνία.

ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι μια ψυχρή ειρήνη είναι καλύτερη από έναν ψυχρό πόλεμο κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αττάλεια στο περιθώριο ενός διπλωματικού φόρουμ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.

Στην αρχή της συνάντησης, ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης σημείωσε ότι δεν ήταν ιδιαίτερα ζεστά στην Τουρκία. Με τη σειρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών παραδέχτηκε ότι ο καιρός παραδόξως δεν ήταν πολύ ζεστός, ενώ η θερμοκρασία στην Αττάλεια έφτασε τους 18-19 βαθμούς την περασμένη εβδομάδα. «Μια ψυχρή ειρήνη είναι καλύτερη από έναν ψυχρό πόλεμο», σχολίασε ο Λαβρόφ.

Στην συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών, στο περιθώριο του διπλωματικού φόρουμ της Αττάλεια, συμμετείχε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μ. Τσαβούσογλου. 
Έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter. Σε μια περίοδο μεγάλης ανάγκης για ειρήνη, συναντήθηκα με τους Ρώσους και Ουκρανούς ομολόγους μου Lavrov & Kuleba σε τριμερή μορφή στο περιθώριο του @AntalyaDF. Ελπίζουμε ειλικρινά να επικρατήσει ειρήνη στην περιοχή μας. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για διπλωματία μεταξύ #Russia & #Ukraine .

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.