Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμφώνησαν για τα πρωτόκολλα covid - ελληνικά συγχαρητήρια για την Εφές

τσαβούσογλου
31 Μαΐου 2021 / 18:45
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Μακριά από την ένταση στο ντιμπέιτ της Άγκυρας, με νηστίσιμη ατζέντα, διπλωματικές αβρότητες και επευφημίες για το τουρκικό, μπασκετικό θρίαμβο, κινήθηκε η επίσκεψη του «φίλου Μεβλούτ» και στην Αθήνα.

ΑΘΗΝΑ. Στην Κομοτηνή ο υπΕξ της Τουρκίας υπηρέτησε τα αναθεωρητικά προσχήματα όσο πιο λιτά γινόταν. Περιορίστηκε στα απαραίτητα, η τουρκική, δημοσιογραφική αποστολή. Αποκλείσθηκε στον περιβάλλοντα χώρο των ελληνικών δομών της μειονότητας, η ελληνική δημοσιογραφία. Κλείστηκε το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν στο περιθώριο της επόμενης Συνόδου του ΝΑΤΟ. Εκεί που υπάρχουν δηλ. οι εγγυήσεις της αμοιβαίας φιλίας και κατανόησης.
 
Δήλωση Δένδια
 
«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συζητήσω με τον φίλο μου και ομόλογό μου, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το σύνολο των ζητημάτων που άπτονται των διμερών μας σχέσεων, αλλά και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.
Έχουμε πλήρη επίγνωση των διαφορετικών και σε αρκετά, ιδιαίτερα σοβαρά, θέματα των διαμετρικά αντίθετων θέσεων που πρεσβεύουμε, εμείς και η Τουρκία.
Σκοπός της σημερινής μας συνάντησης ήταν να επιχειρήσουμε μια διαδικασία πρώτης συνεννόησης και αν αυτό καταστεί δυνατόν, σταδιακής ομαλοποίησης της κατάστασης σε βάθος χρόνου.
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε ένας περιορισμένος κατάλογος προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας. Συμφωνήσαμε, επίσης, στην αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών Covid-19, ώστε οι πολίτες των δύο χωρών μας, που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ, να μπορούν να επισκεφθούν τις χώρες μας, κάτι που αναμένεται να δώσει ώθηση στις τουριστικές μας βιομηχανίες.
Η σημερινή συνάντηση ήταν και μία ευκαιρία να συμφωνηθεί μία συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Με αυτά τα λόγια, αγαπητέ μου Μεβλούτ, επίτρεψέ μου να σε καλωσορίσω στην Αθήνα, αλλά με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα και να σε συγχαρώ για τη χθεσινή κατάκτηση από την Αναντολού Εφές, της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ. Τα θερμά μου συγχαρητήρια».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.