Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαβρόφ: Εγκαταλείψτε τη φόρμουλα του Βουκουρεστίου για την επέκταση του ΝΑΤΟ σε Ουκρανία και Γεωργία

ΡΩΣΙΑ
01 Μαρτίου 2022 / 22:24
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Εγγυήσεις ότι δεν θα επεκταθεί το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και τη Γεωργία, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, μιλώντας στη Διάσκεψη για τον αφοπλισμό με βιντεοκλήση.

ΜΟΣΧΑ, 1 Μαρτίου. /TASS/. Η Μόσχα πιστεύει ότι η απόκτηση νομικά δεσμευτικών εγγυήσεων ασφαλείας από τα μέλη του ΝΑΤΟ είναι ύψιστης σημασίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε βιντεοσύνδεση στη Διάσκεψη Αφοπλισμού.
 
Ο υπουργός τόνισε ότι το θέμα εδώ είναι η άρνηση περαιτέρω επέκτασης του ΝΑΤΟ και η εγκατάλειψη της «φόρμουλας του Βουκουρεστίου» (2008 Βουκουρέστι Κορυφής - TASS) που βλέπει την Ουκρανία και τη Γεωργία να γίνονται μέλη του στρατιωτικού μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

"Οι δυτικές χώρες θα πρέπει να απέχουν από τη δημιουργία στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο έδαφος των κρατών της πρώην ΕΣΣΔ που δεν είναι μέλη της συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της υποδομής τους για τη διεξαγωγή στρατιωτικής δραστηριότητας. Είναι απαραίτητο να επιστρέψουν οι στρατιωτικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων χτυπήματος. και τις υποδομές του ΝΑΤΟ στο καθεστώς του 1997, όταν εγκρίθηκε η Συμφωνία ΝΑΤΟ-Ρωσίας», κατέληξε ο Λαβρόφ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.