Κυριακή 21.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπύρος Σπύρου – ανάγκη διάσωσης της λειτουργίας του ΙΕΚ Τουρισμού

ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας
29 Σεπτεμβρίου 2021 / 17:05

Το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον τομέα της σύγχρονης τουριστικής εκπαίδευσης και απαιτείται να γίνουν άμεσα όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες προσλήψεις σε διοικητικό προσωπικό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ανάγκη διάσωσης της λειτουργίας του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Ιόνιος Συμμαχία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Σπύρος Σπύρου με επιστολή του προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια. Ο κ. Σπύρου επισημαίνει ότι απαιτείται άμεσα να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ζητά την παρέμβαση του Υπουργού ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού λόγω της οποίας κινδυνεύει η ίδια η λειτουργία του ΙΕΚ.

Ο κ. Σπύρου την σχετική επιστολή του την κοινοποιεί και στην Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη με την οποία είχε μάλιστα μακρά τηλεφωνική συνομιλία για το θέμα. Όπως επεσήμανε ο κ. Σπύρου, το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον τομέα της σύγχρονης τουριστικής εκπαίδευσης και απαιτείται να γίνουν άμεσα όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες προσλήψεις σε διοικητικό προσωπικό. Η επιστολή την οποία απέστειλε ο κ. Σπύρου αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, στη ναυαρχίδα του τουρισμού, την Κέρκυρα, με τις χιλιάδες τουριστικές κλίνες απασχολούνται κάθε χρόνο χιλιάδες εργαζόμενοι όλων των κατηγοριών. Είναι γνωστό ότι οι σύγχρονες ανάγκες στον τομέα του τουρισμού αναζητούν όλο και καλύτερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών.
 Στην Κέρκυρα, λειτουργούσε για πολλά χρόνια η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων από την οποία μάλιστα αποφοίτησαν χιλιάδες νέοι που στη συνέχεια εργάστηκαν στον τουρισμό, σε ποικίλες κατηγορίες ειδικοτήτων.

Παρά τις όποιες ανάγκες υπάρχουν και σήμερα, διαπίστωσα μετά λύπης μου, μετά από επίσκεψη και ενημέρωση την οποία είχα από τον ίδιο τον διευθυντή του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, που λειτουργεί και σήμερα στην Κέρκυρα, ότι δεν έχει προσωπικό ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή υπηρετεί στο ΙΕΚ μόνο ένας υπάλληλος, ο διευθυντής.
Μολονότι το πρόβλημα ήταν γνωστό ήδη από το 2018, η Σχολή στην Κέρκυρα φθίνει ως προς τη λειτουργία της χρόνο με το χρόνο. Προσφάτως είχα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα και με την αξιότιμη Υφυπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη η οποία έχει επισκεφθεί τη Σχολή και γνωρίζει το πρόβλημα.

Μάλιστα, ανέλαβε και δέσμευση επίλυσης του προβλήματος έλλειψης προσωπικού. Σημειώνεται ότι ενώ για φέτος είχε προγραμματιστεί το ΙΕΚ να λειτουργήσει με 20 τμήματα, αυτό είναι όχι μόνο αδύνατο να συμβεί αλλά λόγω της έλλειψης προσωπικού ελλοχεύει ο κίνδυνος η Σχολή να κλείσει!
Δεν αγνοώ και δεν υποτιμώ τις ενέργειες που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας όσο και σε επίπεδο θεσμικών, αυτοδιοικητικών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Αυτό, επιβεβαιώνει ότι το ζήτημα σας είναι γνωστό όμως παραμένει άλυτο και επείγον ως προς την διευθέτησή του. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο η γραφειοκρατία και η εμμονή κάποιων τυπολάτρων στη διοίκηση να εμποδίζουν και να ακυρώνουν την πολιτική βούληση -που είμαι βέβαιος ότι υπάρχει εκ μέρους σας - για επίλυση του προβλήματος ώστε μια σχολή με μακρά παράδοση στην τουριστική εκπαίδευση να κινδυνεύει να παραμείνει κλειστή.

Παρακαλώ να ενεργήσετε άμεσα ώστε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικής φύσης προβλήματα ώστε να επιλυθεί το ζήτημα, αρχής γενομένης από την σχετική προκήρυξη 8 θέσεων μόνιμου προσωπικού η οποία ακόμη δεν έχει προχωρήσει.
Με τη βεβαιότητα ότι από πλευράς σας θα πράξετε ό,τι είναι δυνατόν για την επίλυση του προβλήματος σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.»