Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη Σπύρου - Σκούρτη στο Εργαστήριο Βιοπληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου

Σπύρος Σπύρου
14 Απριλίου 2022 / 11:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου «Ιόνιος Συμμαχία» και πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου

επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας Χρήστο Σκούρτη το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου που ιδρύθηκε το 2014 και χρηματοδοτήθηκε στην αρχική του φάση από το ΕΣΠΑ της Π.Ι.Ν.

Το εργαστήριο αυτό, καλύπτει τις ερευνητικές δραστηριότητες του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου με στόχευση την καταγραφή νέων πρωτοκόλλων που βοηθούν τη διάγνωση διαφόρων μορφών άνοιας με κύριο αντικείμενο τη νόσο Alzheimer, νόσο εκφυλιστική των νευρικών κυττάρων η οποία δείχνει αυξητικές τάσσεις με τεράστιο κόστος οικονομικό και κοινωνικό. Ερευνά επίσης και άλλες νόσους όπως αυτές του Πάρκινσον, τη νόσο του Huntington, τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας κ.α..

Τον κ. Σπύρου και τον κ. Σκούρτη υποδέχθηκαν η Αντιπρύτανης Χριστίνα Μπενέκη, ο καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος και ο Διευθυντής Θέμης Έξαρχος παρουσία και μεγάλου αριθμού ερευνητών διδακτόρων του Πανεπιστημίου. Μετά από περιήγηση στο χώρο και ενημέρωση για τις ερευνητικές δράσεις που γίνονται στο εργαστήριο, ο κ. Σπύρου εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το ότι στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο τμήμα γίνεται πολύ σημαντική ερευνητική δουλειά σε συνεργασία με μεγάλα Πανεπιστήμια της χώρας μας και του εξωτερικού.

Όπως εξήγησε ο κ. Σπύρου, οι συχνές αυτές επισκέψεις της παράταξης «Ιόνιος Συμμαχία» στο κορυφαίο για τον τόπο μας Πανεπιστημιακό αυτό Ίδρυμα έχουν ως κύριο αντικείμενο τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης εικόνας και άποψης για την πορεία και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου με απώτερο στόχο να υπάρξει εις βάθος συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη στήριξή του.

Ο κ. Σπύρου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα στελέχη του Πανεπιστημίου και τους ερευνητές για την εποικοδομητική συνάντηση την οποία είχαν η οποία έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων που είχε τον περασμένο Οκτώβριο αλλά και πρόσφατα τον Μάρτιο και  με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ανδρέα Φλώρο.