Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίγει και πάλι η πλαζ του Μον Ρεπό για τους λουόμενους

Μον Ρεπό
12 Ιουλίου 2021 / 14:58
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

«Αγκάθι» παραμένει η πλωτή εξέδρα που χρίζει εκτεταμένων παρεμβάσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανοίγει και πάλι η πλαζ του Μον Ρεπό, τα επονομαζόμενα βασιλικά λουτρά, για τους λουόμενους. Οι εργασίες καθαρισμού από τα φύκια που είχαν καταλάβει την παραλία σε όλο της το μήκος ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες και το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, η παραλία θα είναι και πάλι προσβάσιμη στους επισκέπτες.



Τα μηχανήματα του δήμου εργάστηκαν με πυρετώδεις ρυθμούς το προηγούμενο διάστημα μέχρι να καθαριστεί η παραλία , που για πρώτη φορά στα χρονικά της, παρουσίασε αυτή την εικόνα με τους λόφους από φύκια που είχαν συσσωρευτεί από άκρη σε άκρη.
Η αρχική εκτίμηση ήταν για 700 κυβικά φύκια, ωστόσο ο τελικός αριθμός αναμένεται να την ξεπεράσει.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ήδη και ο εκμισθωτής που λειτουργεί την επιχείρησή του εντός του χώρου από την παραλία και πάνω για να δεχθεί τους επισκέπτες.
Ωστόσο , όπως αναφέρει ο κ.Κωνστάντης, «αγκάθι» εξακολουθεί να παραμένει το ζήτημα της ξύλινης εξέδρας , καθώς δεν είναι αδειοδοτημένη, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες για να είναι προσβάσιμη στο κοινό με ασφάλεια. «Η εξέδρα είναι ακατάλληλη προς χρήση, καθώς έχει σπασμένα στηρίγματα. Θα τοποθετηθεί απαγορευτική πινακίδα μπροστά από την εξέδρα λόγω επικινδυνότητας», επισημαίνει.

«Αγκάθι» παραμένει η εξέδρα

Όπως μάλιστα διευκρινίζει στην «Ε» η κακή κατάσταση που βρίσκεται ο πόντες, ο οποίος στην ουσία χρησιμοποιούνταν, ώστε να υπάρχει πρόσβαση στο θαλάσσιο χώρο, λόγω της μορφολογίας του βυθού, λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επισκέπτες. «Η επισκεψιμότητα μειώνεται το λιγότερο 50%, λόγω του ζητήματος που υπάρχει με την εξέδρα. Η εξέδρα μήκους 87 μέτρων, κατασκευάστηκε για να μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση στη θάλασσα, καθώς ο βυθός είναι γεμάτος με πέτρες και χρειάζεται κάποιος να περπατήσει 60 περίπου μέτρα για να φτάσει σε ένα σημείο που να μπορεί να κολυμπήσει. Σαφώς όλη αυτή κατάσταση επηρεάζει και την λειτουργία της επιχείρησής μας», ανέφερε ο κ.Κωνστάντης.



Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Χωροταξίας, Πολεοδομικού Σχεδιασμού Περιβάλλοντος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μίμη Κατέχη, η δημοτική αρχή έχει απευθυνθεί ήδη στην Κτηματική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αδειόδοτησή της, ωστόσο είναι κάτι χρονοβόρο.
«Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις θα πρέπει πρώτα να αδειοδοτηθεί. Κανονικά ωστόσο θα έπρεπε να γκρεμιστεί και να χτιστεί από την αρχή», κατέληξε ο κ.Κατέχης.


ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.