Δευτέρα 01.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με διευρυμένο ωράριο η λειτουργία της πλαζ του Μον Ρεπό

ΜΟΝ ΡΕΠΟ
29 Ιουνίου 2024 / 13:57
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως αναφέρουν με ανακοίνωσή τους τοπικοί φορείς, μετά τη συνάντησή τους με το Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Στ. Πουλημένο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση έγινε στο Μαράσλειο την Παρασκευή στις 28/06 μεταξύ του δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στ. Πουλημένου και φορέων για το θέμα του ωραρίου της πλαζ του Μον Ρεπό.

Συγκεκριμένα έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι των Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρίτσας "το Άλσος", Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας, Συλλόγου φίλων του Βίδο, και της ομάδας «Μον ρεπό αγαπημένη πλαζ των Κερκυραίων». Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι σύλλογοι, ο Στ. Πουλημένος δεσμεύτηκε για τη διεύρυνση του ωραρίου κατ’ ελάχιστο από 08:00 μέχρι 22:00 είτε σε συνεννόηση με τον επιχειρηματία είτε με τη βοήθεια εθελοντών. Η πλαζ θα είναι ανοιχτή από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου.

Ακόμη, στην καινούργια σύμβαση όποτε αυτή γίνει, θα νοικιαστεί μόνο ο χώρος του μαγαζιού προκειμένου το μίσθιο να είναι λογικό και με όρο η νυχτερινή φύλαξη του χώρου να είναι υποχρέωση του μισθωτή. Η ανακοίνωση των συλλόγων αναφέρει συγκεκριμένα:

«Την Παρασκευή 28 /6/24 ,το απόγευμα στο Μαράσλειο, έγινε η συνάντηση των φορέων και του Δημάρχου, για το θέμα του ωραρίου της πλαζ του Μον ρεπό.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος και εκπρόσωποι των Πολιτιστικού συλλόγου Γαρίτσας "το Άλσος", Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας, Συλλόγου φίλων του Βίδο, και της ομάδας "Μον ρεπό αγαπημένη πλαζ των Κερκυραίων".

Καταλήξαμε στα εξής: Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για τη διεύρυνση του ωραρίου, κατ ελάχιστο 8πμ έως 10μμ, είτε σε συνεννόηση με τον επιχειρηματία είτε με τη βοήθεια εθελοντών. Η πλαζ θα είναι ανοιχτή από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου.

Στην καινούργια σύμβαση όποτε αυτή γίνει, θα νοικιαστεί μόνο ο χώρος του μαγαζιού προκειμένου το μίσθιο να είναι λογικό και με όρο η νυχτερινή φύλαξη του χώρου να είναι υποχρέωση του μισθωτή.

Επισημάνθηκαν κι άλλα προβληματικά σημεία της μίσθωσης που πρέπει να αλλάξουν, για την αποφυγή αυθαίρετων ερμηνειών στο μέλλον.

Δηλώνουμε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και περιμένουμε την εφαρμογή του άμεσα.

Πολιτιστικός Σύλλογος Γαρίτσας "το Άλσος

Κοινωνική και Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας

Σύλλογος φίλων του Βίδο

Ομάδα "Μον ρεπό αγαπημένη πλαζ των Κερκυραίων".»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.