Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψήφισμα συλλόγων ενάντια στον καθορισμό ωραρίου πρόσβασης στην πλαζ του Μον Ρεπό

ΜΟΝ ΡΕΠΟ
12 Ιουνίου 2024 / 10:08
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Οι σύλλογοι καταγγέλλουν ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από συνεννόηση του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας με τον ιδιώτη, χωρίς τη συμμετοχή των συλλόγων, σε αντίθεση με ότι είχε συμφωνηθεί στο δημοτικό συμβούλιο στις 28 Μαΐου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ψήφισμα- καταγγελία, η οποία υπογράφεται από δέκα συλλόγους και σωματεία του νησιού, δημοσιοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου για την «μη τήρηση ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων» αναφορικά με τον καθορισμό ωραρίου πρόσβασης στην πλαζ του Μον Ρεπό. Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος υπογεγραμμένο από τους Συλλόγους και τα σωματεία:

«ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, που έγινε στις 28 Μαΐου, 2024 με ενεργή παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων κατά τη συζήτηση του 5ου θέματος, Ελεύθερη Πρόσβαση στην Πλαζ Μον Ρεπό, με εισήγηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ιωάννη Μπορμπότη, αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Δήμου, του επιχειρηματία-ενοικιαστή της πλαζ  του Μον Ρεπό και των τοπικών φορέων για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Ενώ είμαστε σε αναμονή προσδιορισμού ημερομηνίας και πρόσκλησης για την προαναφερθείσα συνάντηση, πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι ορίστηκε ωράριο πρόσβασης στην πλαζ του Μον Ρεπό από 9π.μ έως 9μ.μ. κατόπιν συμφωνίας του Δήμου με τον επιχειρηματία-ενοικιαστή.

Καταγγέλλουμε τη μη τήρηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Μαΐου, 2024 για το θέμα 5 και τον αυθαίρετο ορισμό του ωραρίου πρόσβασης στην πλαζ του Μον Ρεπό και ζητάμε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τη παρουσία τοπικών φορέων, όπως είχε αποφασιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η μη πρόσκληση των συλλογικοτήτων παραβιάζει την αρχή της διαφάνειας, δημιουργώντας αμφιβολίες για τη διαδικασία.

Ομάδα για το Μον Ρεπό, αγαπημένη πλαζ των Κερκυραίων

Πολιτιστικός Σύλλογος  Γαρίτσας, «Το Άλσος»

Κοινωνική και Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας

Σύλλογος για την Προστασία και Ανάδειξη της Δασιάς

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΣΕΠΕ   Κέρκυρας

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας

Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Κέρκυρας

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας

Σύλλογος Φίλοι  του Βίδο»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.