Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κτίριο – κόσμημα η νέα στέγη του «Διάπλου»

ΔΙΑΠΛΟΥΣ
29 Ιουνίου 2021 / 12:26
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Διαθέτει αίθουσες συνεδριάσεων, γυμναστήριο, γραφεία, αίθριους και προαύλιους χώρους για την υποστήριξη των 90 ατόμων και των οικογενειών τους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ένα κτίριο –κόσμημα λειτουργεί πλέον η Μονάδα Απεξάρτησης "Διάπλους" μετά την πλήρη ανακαίνιση του  χώρου που είχε αποδοθεί πριν χρόνια για την στέγασή του. Τα εγκαίνια για την παράδοση του ανακαινισμένου κτιρίου πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο εκδήλωσης  που διοργανώθηκε για την απεξάρτηση από το διαδίκτυο και τα τυχερά παιχνίδια.
Η Μονάδα Απεξάρτησης ΔΙΑΠΛΟΥΣ λειτουργεί στην Κέρκυρα από το 2013 καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες παροχής υπηρεσιών απεξάρτησης, τόσο για τους εξαρτημένους όσο και για της οικογένειές τους.

Ωστόσο μόλις πριν ένα χρόνο απέκτησε τον κατάλληλο χώρο για να στεγαστεί, καθώς με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Φίλων της Μονάδας Απεξάρτησης ανακαινίστηκε το παλιό κτίριο, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες υποστήριξης για τα 90 άτομα και τις οικογένειές τους που περνούν το «κατώφλι» της δομής σε καθημερινή βάση.
Η ανακαίνιση όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Συλλόγου Τερέζα Φαρούγγια μπόρεσε να πραγματοποιηθεί δωρεάν, χάρη στις γενναίες χορηγίες ιδιωτών και φορέων και οι απαιτούμενες εργασίες να ολοκληρωθούν σε διάστημα μόλις λίγων μηνών.
 
«Ήταν ένα παλιό κτίριο σε δραματική κατάσταση και μπορέσαμε να το μεταμορφώσουμε σε κόσμημα», αναφέρει η ίδια.
Η νέα στέγη του «Διάπλου» διαθέτει αίθουσες συνεδριάσεων, γραφεία, οργανωμένο γυμναστήριο, αίθριους και προαύλιους χώρους.


 


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο υπεύθυνος του «Διάπλους» Ηλίας Μιχαλαρέας  αναφέρθηκε στο πολύπλευρο και πολυσήμαντο έργο της Μονάδας, η οποία αποτελείται από εννέα τμήματα. Επισήμανε  την ανάγκη προστασίας των δημόσιων συστημάτων υγείας και των μονάδων απεξάρτησης και υγείας τονίζοντας  ταυτόχρονα ότι το Τμήμα Σωματικής Αποτοξίνωσης  (detox) στην Κέρκυρα είναι το μοναδικό που λειτουργεί αυτή τη στιγμή σε όλη την χώρα. «Οφείλουμε να προστατέψουμε τα δημόσια συστήματα υγείας ως κόρη οφθαλμού. Γι’αυτό το αίτημα για υλικοτεχνική υποδομή και για στελέχωση του Διάπλους είναι σημαντικό και στην πρώτη γραμμή. Χρειάζονται 15 άνθρωποι, 10 ειδικοί επιστήμονες και πέντε ειδικοί θεραπευτές . Στη Θεσσαλονίκη η σωματική αποτοξίνωση έκλεισε για να γίνει  μονάδα covid, εμείς όμως τα καταφέραμε και την μεταφέραμε σε άλλο χώρο κι αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική σε όλη την χώρα», διευκρίνισε ο ίδιος.
 
Στη εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Κέρκυρας Δημήτρης Μπιάγκης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής συνοχής και Απασχόλησης Κώστας Ζορμπάς, ο Αντιδήμαχος Κοινωνικής Πολιτικής Κεντρικής Κέρκυρας Ανδρέας Σκούπουρας,  ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λεωνίδας Ρουμπάτης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Καλούδης, ο πρώην βουλευτής ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους, οι πρώην Διοικητές  του Γ.Ν.Κ κ.Κακαβίτσας και κ.Γρηγορόπουλο


ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.