Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Στριμώχνονται» οι μνηστήρες για το ισόγειο στη Σαμάρα, μετά την αποχώρηση της Εθνικής Τράπεζας

ΚΤΙΡΙΟ ΣΑΜΑΡΑ
02 Δεκεμβρίου 2023 / 11:39
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Το σημαντικό αυτό τοπόσημο στην καρδιά της πόλης, αναμένεται να βγάλει προσεχώς σε διαγωνισμό το Ορφανοτροφείο Κέρκυρας για την ανάδειξη νέου μισθωτή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυξημένο ενδιαφέρον καταγράφεται για την μίσθωση του ισόγειου χώρου, στο οποίο μέχρι πρότινος στεγαζόταν υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στον πεζόδρομο της Σαμάρα, στο ίδιο κτίριο με το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Η αποχώρηση του τραπεζικού καταστήματος από εκεί, έχει ανοίξει την όρεξη αρκετών ενδιαφερομένων από την ευρύτερη περιοχή, είτε για να μετεγκατασταθούν, είτε για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους με νέα καταστήματα, αναδιαμορφώνοντας το χάρτη πέριξ.

Το σημαντικό αυτό τοπόσημο στην καρδιά της πόλης, ιδιοκτησίας του Ορφανοτροφείου Κέρκυρας, αναμένεται να βγει προσεχώς σε διαγωνισμό για την ανάδειξη νέου μισθωτή. Ήδη πάντως αρκετοί υποψήφιοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το ακίνητο, ωστόσο η ανάδειξη του πλειοδότη θα γίνει βάση της καλύτερης προσφοράς στην προκήρυξη που θα δημοσιευθεί σε τοπικά ΜΜΕ και στην Διαύγεια. Πρόθεση μάλιστα του ιδρύματος είναι ο διαγωνισμός να διενεργηθεί το συντομότερο δυνατόν. Το ζήτημα μάλιστα αναμένεται να τεθεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου εντός του Δεκεμβρίου, προκειμένου να οριστεί η ακριβής ημερομηνία του διαγωνισμού. Σε ό,τι αφορά το ενοίκιο, το ελάχιστο της μισθωτικής αξίας θα καθοριστεί από εκτιμητή, βάσει της οποίας θα γίνουν οι σχετικές προσφορές από τους υποψήφιους μνηστήρες.

«Υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές εταιρείες -και τράπεζες και σούπερ μάρκετ- για την μίσθωση του χώρου. Αν προλάβει ο εκτιμητής να ορίσει το ελάχιστο της μισθωτικής αξίας, ο διαγωνισμός μπορεί να γίνει άμεσα», τόνισε στην «Ε» η απερχόμενη Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας και Πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου.

Το ισόγειο, παραδόθηκε προ ημερών στο Ορφανοτροφείο Κέρκυρας, από τον πρώην μισθωτή, την Εθνική Τράπεζα, ενώ αφαιρέθηκαν και τα δυο ΑΤΜ που είχαν απομείνει στον εξωτερικό χώρο μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος τον περασμένο Οκτώβριο, λόγω συρρίκνωσης του δικτύου.

Κινητοποίηση

 Η ελευθέρωση του ακινήτου κινητοποίησε πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον και από υποψήφιους που δραστηριοποιούνται στο οικοδομικό τετράγωνο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε» το ακίνητο βλέπει με καλό μάτι η Τράπεζα Eurobank, στη Λ. Αλεξάνδρας, προκειμένου να μετεγκατασταθεί εκεί. Σε περίπτωση μάλιστα που η προσφορά της επικρατήσει και τελικά φύγει από τον χώρο που λειτουργεί τώρα, δεν αποκλείεται όμορες επιχειρήσεις να επεκτείνουν την δραστηριότητά τους εκεί. Σημειώνεται ότι στην ευθεία αυτή της τράπεζας λειτουργούν κυρίως επιχειρήσεις καφέ. Επίσης, πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι και γνώστη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που σχετικά πρόσφατα ανέπτυξε την δραστηριότητά της στην Κέρκυρα, ενδιαφέρεται για το ακίνητο του Ορφανοτροφείου Κέρκυρας στον πεζόδρομο της Σαμάρα.

Το ιστορικό του κτιρίου

 Το κτίριο στη Σαμάρα, κατασκευάστηκε το διάστημα 1972-1978. Το οικόπεδο παραχωρήθηκε από το Ορφανοτροφείο Κέρκυρας στο Δήμο Κέρκυρας και μέσω αυτού στο Υπουργείο Εργασίας για την ανέγερση του Εργατικού Κέντρου και με ένα μέρος του κτιρίου να αποδίδεται στο Ορφανοτροφείο. Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν πηγές του Ορφανοτροφείου, ιδιοκτήτης του ισόγειου χώρου, όπου μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας είναι το Ορφανοτροφείο Κέρκυρας, ενώ οι υπόλοιποι χώροι ανήκουν στην ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.