Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο «Διάπλους» συμμετέχει ως συντονιστής φορέας σε πρόγραμμα Erasmus

ΔΙΑΠΛΟΥΣ
27 Σεπτεμβρίου 2023 / 19:07

Στο πρόγραμμα εκτός του συντονιστή φορέα Συλλόγου «Διάπλους» και του τοπικού «Κόρισσου Περιβαλλοντικού Π&Α συλλόγου» ,συμμετέχουν δυο αντίστοιχες οργανώσεις από το Εξωτερικό

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΙΑΠΛΟΥΣ). Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων του θεραπευτικού προγράμματος «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΓΝΚ, συμμετέχει σαν συντονιστής φορέας σε διασυνοριακό πρόγραμμα ERASMUS με τίτλο «Change Your Life Through Adventure».

Είναι ένα πρόγραμμα περιπέτειας και θεραπείας που χρησιμοποιεί τη φύση και την περιπέτεια για να βοηθήσει τα άτομα να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής, μέσω διασκεδαστικών δραστηριοτήτων, συνεργασίας, σύνδεσης με τη φύση και ομαδικών συζητήσεων. Αφορά νεαρούς ενήλικες, ενώ περιλαμβάνει μια ποικιλία δράσεων, όπως κατασκήνωση, κανό καγιάκ και παιγνίδια συνεργασίας και προσωπικής ανάπτυξης! Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η ενίσχυση της υγείας, της ευεξίας, της αυτοπεποίθησης, της σύνδεσης με τη φύση και τους ανθρώπους, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας όσον αφορά την πρόληψη και απεξάρτηση από εξαρτησιογόνες ουσίες, αλλά και η ανάδειξη στελεχών που θα μπορούν να οργανώνουν σε τοπικό επίπεδο αντίστοιχα προγράμματα στο  μέλλον!

Αυτή την εποχή, με έμπειρους συντονιστές εκπαιδευτές που έρχονται από Ισπανία, αλλά και τοπικά στελέχη των εμπλεκομένων τοπικών φορέων, θα πραγματοποιηθεί τριήμερη κατασκηνωτική συγκέντρωση στον Ίσσο, ενώ την Δευτέρα 2 Οκτώβρη στην αίθουσα του Λαοδάμα (Ιωάννου Θεοτόκη 104, ώρα 20:00)  θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «άλλαξε την ζωή σου μέσω της περιπέτειας» η οποία είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο πρόγραμμα εκτός του συντονιστή φορέα Συλλόγου «Διάπλους» και του τοπικού «Κόρισσου Περιβαλλοντικού Π&Α συλλόγου» ,συμμετέχουν  δυο αντίστοιχες οργανώσεις από το Εξωτερικό, ήτοι « YOUR WINDROSE PSICOLOGIA NATURALEZA Y AVENTURA (Your WindRose)» από Βαλένθια Ισπανίας και  « IL PONTE - CENTRO DI SOLIDARIETA ONLUS (Il Ponte)»από Ρώμη( CIVITAVECCHIA ) Ιταλίας , πόλεις που επισκέφθηκαν  πρόσφατα στελέχη από Κέρκυρα για ανταλλαγή κυρίως τεχνογνωσίας.