Τετάρτη 29.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ασπίδα» προστασίας απέναντι στις εξαρτήσεις μέσω του ERASMUS (video)

ΔΙΑΠΛΟΥΣ
29 Σεπτεμβρίου 2023 / 12:40
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του θεραπευτικού προγράμματος «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» με τη σύμπραξη αντίστοιχων φορέων από την Ισπανία και την Ιταλία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη σημασία της πρόληψης αναδεικνύει για ακόμη μια φορά ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων του θεραπευτικού προγράμματος «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», αξιοποιώντας τις δυνατότητες του διασυνοριακού προγράμματος ERASMUS, με τίτλο «Άλλαξε την ζωή σου μέσω της περιπέτειας».

Ως συντονιστής φορέας, εδώ και δυο χρόνια υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε συνεργασία με αντίστοιχους φορείς από την Ισπανία και την Ιταλία, με σκοπό  να υψώσει ασπίδα προστασίας για τους νέους απέναντι στις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Το πρόγραμμα περιπέτειας και θεραπείας χρησιμοποιεί τη φύση και την περιπέτεια για να βοηθήσει τα άτομα να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής, μέσω διασκεδαστικών δραστηριοτήτων περιπέτειας, συνεργασίας, σύνδεσης με τη φύση και ομαδικών συζητήσεων. Αφορά νεαρούς ενήλικες και περιλαμβάνει μια ποικιλία διασκεδαστικών δραστηριοτήτων, όπως κατασκήνωση, κανό καγιάκ και παιγνίδια συνεργασίας και προσωπικής ανάπτυξης.

Το επιδιωκόμενο  αποτέλεσμα είναι η ενίσχυση της υγείας, της ευεξίας, της αυτοπεποίθησης και της σύνδεσης με τη φύση και τους ανθρώπους, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας όσον αφορά την πρόληψη και απεξάρτηση από εξαρτησιογόνες ουσίες, αλλά και η ανάδειξη στελεχών που θα μπορούν να οργανώνουν σε τοπικό επίπεδο αντίστοιχα προγράμματα στο  μέλλον!

Λήξη

Η λήξη του προγράμματος σηματοδοτείται με την τριήμερη κατασκηνωτική συγκέντρωση στον Ίσσο (29 Σεπτεμβρίου -2 Οκτωβρίου), με τη συμμετοχή εκπαιδευτών από την Ισπανία, την Ιταλία και την Κέρκυρα τοπικών στελεχών αλλά και 16 παιδιών εφηβικής και μεταεφηβικής ηλικίας, όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Σαρακηνός.

Παράλληλα, την Δευτέρα 2 Οκτώβρη στην αίθουσα του Λαοδάμα (Ιωάννου Θεοτόκη 104, ώρα 20:00)  θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Άλλαξε την ζωή σου μέσω της περιπέτεια με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ποιοι συμμετέχουν

Στο πρόγραμμα εκτός του συντονιστή φορέα Συλλόγου «Διάπλους» και του τοπικού «Κόρισσου Περιβαλλοντικού Π&Α Συλλόγου», συμμετέχουν  δυο αντίστοιχες οργανώσεις από το Εξωτερικό, ήτοι «YOUR WIND ROSE PSICOLOGIA NATURALEZA AVENTURA (Your Wind Rose)» από Βαλένθια Ισπανίας και  « ILPONTE – CENTRO DI SOLIDARIETA ONLUS (IlPonte)» από Ρώμη (CIVITAVECCHIA ) Ιταλίας, πόλεις που επισκέφθηκαν  πρόσφατα στελέχη από Κέρκυρα για ανταλλαγή κυρίως τεχνογνωσίας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.