Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

50 κολυμβητές διέσχισαν το στενό Κέρκυρας - Αλβανίας

Διάπλους Αλβανία Κέρκυρας
05 Σεπτεμβρίου 2023 / 13:02

Συμμετείχαν στην κολυμβητική εκδήλωση Albania Overboard που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κολυμβητική εκδήλωση Albania Overboard. Πρόκειται για το κολύμπι τριών χλμ. μεταξύ δύο κρατών: το πέρασμα από τις Αλβανικές Ακτές (Εξαμίλι) στην Κέρκυρα (Άγιο Στέφανο). 

Το Albania Overboard είναι μια φιλανθρωπική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2014 όταν μια ομάδα εννιά φίλων αποφάσισε να κολυμπήσει από Αλβανία προς Κέρκυρα για να υποστηρίξει τοπικές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά.

Το Σάββατο κολύμπησαν πενήντα αθλητές όλων των ηλικιών και όλοι διέσχισαν το στενό σε λιγότερο από μια ώρα και σαράντα πέντε λεπτά (1:45). Το κολύμπι ήταν αρκετά απαιτητικό αφού υπήρχε ένας ελαφρύς κυματισμός και ρεύματα στην περιοχή.

Τα φετινά έσοδα της εκδήλωσης πήγαν για την ενίσχυση των προγραμμάτων του Ionian Environment Foundation στην προστασία της Θαλάσσιας Ζωής (Ιonian Dolphin Project, Reposidonia, κλπ.)

Επίσης, μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας σε μορφή υλικών.

Οι διοργανωτές Nick Cookson και Νick Lemis επιθυμούν να ευχαριστήσουν όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση και στην ασφαλή πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ειδικές ευχαριστίες πάνε στο Λιμενικό Σώμα Κέρκυρας αφού η παρουσία του ήταν καθοριστική στον συντονισμό όλων ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κολυμβητών. Στους δήμους βόρειας και κεντρικής Κέρκυρας που επίσης συνέβαλαν στην ασφάλεια των αθλητών αφού μας παραχώρησαν τα σκάφη πολιτικής προστασίας για την ημέρα. Την ασφάλεια των αθλητών την διασφάλισαν επίσης όλοι οι ιδιοκτήτες σκαφών που έπλεαν περιμετρικά των κολυμβητών καθ’όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση μπόρεσε να πραγματοποιηθεί με την βοήθεια του Chris Peacock και των συνεργατών του στο Four Seas Yachting αφού ανέλαβαν όλη την επικοινωνία με το τελωνείο και την διεκπεραίωση των απαιτούμενων εγγράφων για όσα σκάφη πέρασαν σε Αλβανικά ύδατα καθώς και για την επιστροφή των αθλητών στην Ελλάδα.

Επίσης, ευχαριστούμε για την προσφορά τους στην εκδήλωση:

Την Ιόνια Ναυαγοσωστική Σχολή

Την Γενική Κλινική Μάστορας

Την ομάδα Κάσσιος Δίας

Την ΣΙΝ. ΠΡΑΞΗ Σινιών

Τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών

Την Κάβα Τζορτζάτος, Damianos Bar, Εστιατόριο Γαλήνη,

Tον όμιλο VHG

Το Ionian Environment Foundation,

Τις γιατρούς Σπυριδούλα Τσίωλη και Βαρβάρα Δολιανίτη

Τις Louise Katsarou, Ανθούλα Τσιριμιάγκου, Helen Crainey and Kelsie