Δευτέρα 23.12.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Όχι» στο λατομείο στην Πηλίδα και από τον Σύλλογο του Ερημίτη

Λατομείο
20 Μαΐου 2021 / 11:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλευρό των κατοίκων της κοινότητας Σωκρακίου στέκεται ο Σύλλογος «Ερημίτη Πλους», δηλώνοντας την συμπαράστασή του στον αγώνα για να αποτραπεί η αδειοδότηση του λατομείου

Στην ανακοίνωσή του ο Συλλογος αναφέρει:

Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΗΛΙΔΑ Β. ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
Μία ακόμα τυφλή απόφαση βιασμού του ανάγλυφου του τοπίου της περιοχής και του περιβάλλοντος του νησιού (κόντρα στη θέληση και τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας) συνέπεια του περιβαλλοντικτόνου νόμου Χατζηδάκη.

Ως περιβαλλοντικός σύλλογος από θέσεις αρχής είμαστε κάθετα αντίθετοι στην οποιαδήποτε επιχειρούμενη προσπάθεια αλλοίωσης της Κερκυραϊκής φύσης, των φυσικών σχηματισμών, των δασών, των οικοσυστημάτων και του ορεινού όγκου του νησιού μας.

Ως δημοκράτες πολίτες είμαστε κάθετα αντίθετοι στον παραγκωνισμό της τοπικής κοινωνίας και απέναντι σ’ αυτούς που ασκούν με αυτήν τη νοοτροπία την εξουσία  γιατί κανένας δεν είναι εξουσιοδοτημένος να διαχειρίζεται εν λευκώ και κατά το δοκούν τις τοπικές υποθέσεις, εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας, όταν μάλιστα οι πολιτικές τους επιλογές σχετίζονται με την τοπική της ανάπτυξη, την οικονομία, την ευημερία και την ποιότητα της ζωής των πολιτών της.

Συμμεριζόμαστε την αγωνία της τοπικής κοινωνίας Σωκρακίου όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την λαϊκή της συνέλευση για τον δρομολογημένο βιασμό του περιβάλλοντός της  και χαιρετίζουμε την απόφασή της και την κάθετη αντίθεσή της στην αδειοδότηση διάνοιξης λατομείου στην περιοχή της Πηλίδας.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμά τους, δηλώνουμε στο πλευρό τους, συμπαραστεκόμαστε ενεργά στον αγώνα τους και καλούμε την περιφέρεια να παύσει να διοικεί στη λογική των εύκολων λύσεων με γνώμονα, επί του συγκεκριμένου, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλο κατασκευαστών και εργολάβων, ανεξάρτητα του περιβαλλοντικού κόστους και άμεσα να ανακαλέσει την αναφερόμενη αδειοδότηση.

Η ασκούμενη πολιτική με τις κομματικές παρωπίδες της  νέο δημοκρατικής διοίκησης της περιφέρειας απέναντι στο περιβάλλον και στην αειφορία της ανάπτυξης, αποδεικνύεται καταστροφική, διογκώνει τα αναπτυξιακά αδιέξοδα, διευρύνει τις ανισότητες (γεωγραφικές, αναπτυξιακές, οικονομικές, κοινωνικές) δημιουργεί κοινωνικούς αυτοματισμούς που δηλητηριάζουν τις κοινωνικές σχέσεις και διχάζουν τις τοπικές κοινωνίες…

Είναι χρέος μας λοιπόν και δική μας υπόθεση να προστατέψουμε το περιβάλλον μας, την οικονομία μας, την ποιότητα της ζωής μας, το μέλλον των παιδιών μας στο χώρο που γεννήθηκαν!